|
Post by motorizer on Aug 6, 2024 15:57:48 GMT 1
još nisam snimio, ali hoću. trenutno nisam blizu gitare i u nekom sam poslu, pa će mi trebati još malo vremena. kad okačim svoju snimku, možete i vi vaše ako budete imali volje... šteta bi bila da inicijativa propadne
|
|
|
Post by adslammer on Aug 7, 2024 8:05:10 GMT 1
Uvijek vam ima smisla staviti snimku pogotovo ako je loša jer tada ćete dobiti i najviše kritika. Kritike su jedine vrijedne kada objavite snimku, pohvale je lijepo čuti, ali realno ne služe ničemu korisnom, već upravo suprotno, služe dizanju ega, umislite se onda da ste bolji nego jeste i onda prestanete vježbati. Najgore što se može dogoditi ako kao ja otvorite temu, stavite snimke koje imate i reakcija 0, ali to na prvim snimkama nije bilo tako pa ne brinite da ćete ostati bez reakcija. Dakle samo stavite snimku i pripremite se na vježbanje dalje. Lijep začaran krug
|
|
|
Post by beerman on Aug 7, 2024 16:20:57 GMT 1
Kod mene je uvijek stvar da mi se ne da gurati nešto do kraja jer znam da nema nagrade za taj trud i onda uvijek sve ispadne onako tek toliko da sam sebe uvjerim da mogu ako hoću, to mi je za zadovoljstvo dovoljno.
Danas sam malo svirao Don't cry od Gunsa i nije tako teško jer je baza intro dionice Am Dm G C F ali treba se pomučiti oko preciznosti i dodataka
|
|
|
Post by gajba on Aug 7, 2024 16:39:04 GMT 1
Ja sam sam sebi najveći kritičar i nikad nisam u potpunosti zadovoljan,i kad su svi drugi bili zadovoljni sa snimljenim ja nisam.Tak da uvijek imam sebe sa kritiziranje bez obzira koliko drugi to hvalili🙂
|
|
|
Post by beerman on Aug 7, 2024 19:44:03 GMT 1
Ako si još dovoljno mlad trudi se da budeš dobar gitarist. Ja se mogu još samo nadati da ću svirati negdje na cesti i da mi bacaju kovanice u kutiju i krajičkom oka paziti da mi netko ne ukrade tu milostinju
|
|
|
Post by Kapetan on Aug 7, 2024 20:15:23 GMT 1
...da ću svirati negdje na cesti i da mi bacaju kovanice u kutiju E pa upravo tako je i Čombe napravio karijeru. Meni su baš te scene top u seriji.
|
|
|
Post by adslammer on Aug 8, 2024 7:56:19 GMT 1
Kod mene je uvijek stvar da mi se ne da gurati nešto do kraja jer znam da nema nagrade za taj trud i onda uvijek sve ispadne onako tek toliko da sam sebe uvjerim da mogu ako hoću, to mi je za zadovoljstvo dovoljno. To se lažno uvjeravaš. Sjećam se kad je i meni tako bilo, neki dio je teži i ne ide pa ne ide da ga uloviš il za glavu il za rep, pa onda kao ne snimiš do kraja, a ko fol mogao bi "kad bih imao vremena" i te fore. Pusti to na stranu, snimi kako znaš i umiješ i postavi. Bar ćeš znati gdje si.
|
|
|
Post by adslammer on Aug 8, 2024 7:57:11 GMT 1
Ako si još dovoljno mlad trudi se da budeš dobar gitarist. Ja se mogu još samo nadati da ću svirati negdje na cesti i da mi bacaju kovanice u kutiju i krajičkom oka paziti da mi netko ne ukrade tu milostinju Inače koliko dugo sviraš, od koje godine?
|
|
|
Post by beerman on Aug 9, 2024 7:18:19 GMT 1
...da ću svirati negdje na cesti i da mi bacaju kovanice u kutiju E pa upravo tako je i Čombe napravio karijeru. Meni su baš te scene top u seriji. Možda da probam i ja tako...odmah ispred kuće da ne moram putovat nekamo
|
|
|
Post by beerman on Aug 9, 2024 7:31:02 GMT 1
Ako si još dovoljno mlad trudi se da budeš dobar gitarist. Ja se mogu još samo nadati da ću svirati negdje na cesti i da mi bacaju kovanice u kutiju i krajičkom oka paziti da mi netko ne ukrade tu milostinju Inače koliko dugo sviraš, od koje godine? Pa dosta dugo, mislim da negdje od početka 2022, već mi je tri put pukla ona najtanja žica
|
|
|
Post by adslammer on Aug 9, 2024 8:07:00 GMT 1
Kad sam pročitao dosta dugo mislio sam da slijedi barem 5 godina ili više, kad ono 2 godine i kusur. Malo ljudi znam da su nakon 2 godine svirali dosta dobro, samo oni koji su prirodni talenti (možda 5%) i oni koji su jako puno i ustrajno vježbali (preko 2h dnevno, možda 2%). Ja nakon dvije godine sviranja nisam još bio spreman svirati s ljudima ni u bendu. To je tek donekle bilo moguće za sviranje ritam gitare na laganijim pjesmama nakon 3 godine sviranja. Uzmi u obzir da sam svirao u to vrijeme u prosjeku možda 5h tjedno.
Jel puca uvijek na istom mjestu? Ako da, onda je tamo nešto oštro što treba zagladiti ili jednostavno ne mijenjaš žice dovoljno često. One bi se trebale mijenjati na električnim gitarama svakih 50-100h sviranja ovisno o tome kako tvoj znoj utječe na njih. Na akustičnim svakih 50h. Svakako i da se ne sviraju puno svakih 6 mjeseci maksimalno.
|
|
|
Post by beerman on Aug 9, 2024 11:02:25 GMT 1
Kad sam pročitao dosta dugo mislio sam da slijedi barem 5 godina ili više, kad ono 2 godine i kusur. Malo ljudi znam da su nakon 2 godine svirali dosta dobro, samo oni koji su prirodni talenti (možda 5%) i oni koji su jako puno i ustrajno vježbali (preko 2h dnevno, možda 2%). Ja nakon dvije godine sviranja nisam još bio spreman svirati s ljudima ni u bendu. To je tek donekle bilo moguće za sviranje ritam gitare na laganijim pjesmama nakon 3 godine sviranja. Uzmi u obzir da sam svirao u to vrijeme u prosjeku možda 5h tjedno. Jel puca uvijek na istom mjestu? Ako da, onda je tamo nešto oštro što treba zagladiti ili jednostavno ne mijenjaš žice dovoljno često. One bi se trebale mijenjati na električnim gitarama svakih 50-100h sviranja ovisno o tome kako tvoj znoj utječe na njih. Na akustičnim svakih 50h. Svakako i da se ne sviraju puno svakih 6 mjeseci maksimalno. znam da je 2 i pol godine malo, našalio sam se da je puno, htio sam biti duhovit, a žica mi pukne jer se istroši i kad ju tako potrošenu jače potegnem, pukne jer ja ne mijenjam žice često, obično kad pukne promijenim tu jednu ili nekad sve ako su već jako stare ti si vjerojatno već iskusan gitarist koliko sam pohvatao te informacije tijekom praćenja svega ovoga, a kad sam napisao da se potrudi da postaneš dobar gitarist valjda sam mislio da odgovaram forumašu 'gajbi' jer mi se čini da on nema puno iskustva ili sam i to krivo procijenio
|
|
|
Post by adslammer on Aug 9, 2024 11:21:59 GMT 1
Ja sam krenuo svirati gitaru s 18,5 godina. Rekli bi ljudi kasno, možda zato i jesam sporo učio, ali mogu sigurno ustvrditi da nikad nije kasno krenuti svirati gitaru pa makar bio već i u penziji. Čak i takav možeš postati dobar gitarist ako se trudiš!
|
|
|
Post by beerman on Aug 9, 2024 11:55:08 GMT 1
kasno nije nikad dok te prsti i sluh služe, ali ako hoćeš od toga nešto napraviti u životu onda treba krenut što ranije, prije 20-te godine da imaš vremena u životu postići neku karijeru...ja sam tu u jako velikom zaostatku i ne mislim da ću postići nešto više od bavljenja s tim kao hobijem za svoju dušu
|
|
|
Post by gajba on Aug 9, 2024 15:16:52 GMT 1
ti si vjerojatno već iskusan gitarist koliko sam pohvatao te informacije tijekom praćenja svega ovoga, a kad sam napisao da se potrudi da postaneš dobar gitarist valjda sam mislio da odgovaram forumašu 'gajbi' jer mi se čini da on nema puno iskustva ili sam i to krivo procijenio Pa nemam puno iskustva u usporedbi s nekim drugim ljudima ali u ovih dvadesetak godina je nešto sitno znanja i iskustva ostalo valjda u tintari.Nemam iluzije da ću postati ovakav ili onakav gitarist jer moje vrijeme prolazi,svirao sam u svoje vrijeme u nekim malim bendovima,zadnji se raspao za vrijeme pandemije i sumnjam da ću više igdje svirati i to mi je skroz u redu.Za vrijeme pandemije nisam svirao dvije godine a i prije sam imao pauza zbog nekih zdravstvenih razloga,možda se mogla situacija i drugačije odigrati ali svejedno ne žalim za ničime,nisam osoba koja se može posvetiti samo jednome i brijati cijeli život na to,ima previše stvari koje me zanimaju.
Nisam učio gitaru jer sam težio karijeri nebo zbog ljubavi prema glazbi,a oni koji misle da je takva karijera lagan kruh grdno se varaju. Sviram radi sebe i nikog drugog,ali mi je super kada smislim par pjesama za ženu i kad vidim koliko je sretna i oduševljena ili kad se nađem s frendom i snimim kao u starim danima par metal pjesama pa našvasani pjevamo prek toga bez sluha i super smo si jer nas boli kiki,i meni je to dovoljno. Dovoljno mi je da razveselim ljude oko sebe i to je moja karijera.
|
|