|
Post by beerman on Jul 19, 2024 15:48:36 GMT 1
Danas sam se zabavljao s ovim pa evo prijedlog i vama ako vam je dosadno. Jednostavno, ali dobro!
|
|
|
Post by motorizer on Jul 19, 2024 17:38:06 GMT 1
odlično, lagano a efektno. dala bi se tu ubaciti koja zanimljiva solo improvizacija nego, mogli bi lagano oživjeti staru tradiciju sa našeg bivšeg foruma gitare.info , pa da svatko (tko hoće sudjelovati, naravno) snimi vlastitu verziju sa backing trackom kojeg si okačio, i onda glasamo koja je najbolja. pobjednik dobije kupon za gledanje ljudi kako jedu sladoled na trgu ... naravno, nije bitno tko je pobjednik, nego čisto da se malo zafrkavamo i pokupimo koju dobru ideju ili lick od drugih. a snimka može i preko interfacea tko ga ima, ali može i preko mobitela za one koji nemaju ili im se ne da puno komplicirati.
|
|
|
Post by beerman on Jul 19, 2024 20:08:24 GMT 1
Ako bi bilo dovoljno kandidata mogli bi. Ja se mogu snimati samo sa mobitelom, ne znam kako bi to zvučalo ali nekako bi i to bi bilo bez podloge jer ne znam kako to sve složiti da bi se dobro ćulo
|
|
|
Post by motorizer on Jul 19, 2024 22:30:07 GMT 1
mobitel je sasvim ok, bitno je da se zabavljamo dovoljno je pustiti podlogu na liniju/soundbar/televiziju/štaveć i svirati gitaru preko pojačala, a mobitel stavit negdje u sredinu da to pohvata. ako se podloga malo slabije čuje, nema veze, ali dobro dođe u svakom slučaju. evo jedna moja stara snimka koju sam tako napravio, najjednostavnije moguće... za ovakvu svrhu može proći. paranoid sabbath mobitel
|
|
|
Post by motorizer on Jul 20, 2024 13:06:25 GMT 1
naletio sam na ovu verziju, i ona mi zvuči zanimljivo jer je malo energičnija, jedino je solo nekako bzvz jer se stalno ponavlja jedno te isto.
|
|
|
Post by beerman on Jul 20, 2024 17:23:24 GMT 1
Ovaj video je još bolji jer ima koliko vidim sve što se treba odsvirati. Znam da ih ima još nekoliko na yt, pregledao sam večinu sa tabovima, ali i neke gdje je samo izvedba nekih ljudi koji su to dobro savladali. Tehnički sve skupa nije teško jer nema nekih kompliciranih štoseva, ali ono što malo otežava stvar to je brzi ritam pa ipak zahtjeva dovoljno vježbe da se to postigne i da sve ide tečno i precizno. Da bi sve ispalo super trebalo bi dodavati neke detalje da ne bude baš sve točno po tablaturi, ali za to treba više vještine Otkad si predložio snimanje, nema nikoga, ljudi se prestrašili domaće zadaće
|
|
|
Post by motorizer on Jul 20, 2024 21:07:13 GMT 1
pa možemo nas dvojica za početak da probijemo led, pa će se kasnije valjda i drugi ohrabriti što se tiče brzog ritma, može se to odsvirati uz onaj prvi video kojeg si okačio...bitno je da se zajebavamo i guštamo.
|
|
|
Post by beerman on Jul 21, 2024 10:32:01 GMT 1
potrudit ću se al moram to još malo doradit da ne bude samo ono što je na onom mojem videu, htio bih da ima još neke dodatke
ako se snimim na mobitel (diktafon), kako da to dalje prenesem da bi došlo do foruma?
ti ako si se već snimio stavi slobodno da vidimo kako je ispalo
|
|
|
Post by scartissue on Jul 21, 2024 10:34:03 GMT 1
Možeš uploadat fajl na neki od online cloudova i podijelit link. Tipa " Box net " / " Box com " ... ili Soundcloud. Imaš par takvih sajtova. Samo pazi ako dijeliš na YouTubeu, tamo je copyright strike politika smiješna na negativan način.
|
|
|
Post by beerman on Jul 21, 2024 11:00:23 GMT 1
Možeš uploadat fajl na neki od online cloudova i podijelit link. Tipa " Box net " / " Box com " ... ili Soundcloud. Imaš par takvih sajtova. Samo pazi ako dijeliš na YouTubeu, tamo je copyright strike politika smiješna na negativan način. ok...moram to sve proučiti jer nemam uopće iskustva s tim
|
|
|
Post by scartissue on Jul 21, 2024 11:03:50 GMT 1
Zaboravio sam nadodati, imaš i Google cloud .... Samo uploadaš fajl u Google cloud, samo trebaš imat gmail za isti ako se ne varam. Tj ako imaš gmail trebalo bi biti automatski povezan s Google Cloudom.
|
|
|
Post by beerman on Jul 21, 2024 12:49:21 GMT 1
zašto misliš da nije dobro preko YouTube-a? Meni se to čini kao najjednostavnija opcija, snimim video prebacim ga na YT i onda ovamo, bez ikakvih dodatnih radnji i pitanja, ali ako misliš da postoji neka zamka bilo bi dobro znati
vjerojatno je isto tako jednostavno i preko Box-a i Google clouda, ali tamo moram prvo obaviti proceduru registracije pa skužiti kako to funkcionira itd.
|
|
|
Post by scartissue on Jul 21, 2024 12:54:52 GMT 1
Zezaju s autorskim pravima , najkraće objašnjeno.
|
|
|
Post by beerman on Jul 21, 2024 12:59:43 GMT 1
Zezaju s autorskim pravima , najkraće objašnjeno. a jbg...nisam o tome razmišljao...ali mene ne budu ništa pitali, ja sam ionako loš svirač da bi me netko pitao za autorska prava i mislim da se ti problemi oko autorskih prava odnose samo na kopiranje tuđeg sadržaja, a ako je sasvim jasno da je video i glazba tvoj rad, iako je to izvedba tuđe pjesme ali ju ti sviraš svojim rukama i u naslovu videa piše tko je originalni izvođač, to nije kršenje autorskih prava...tako ja to vidim iako se uopće ne razumijem u te zakone
|
|
|
Post by motorizer on Jul 21, 2024 13:45:05 GMT 1
vjerojatno je isto tako jednostavno i preko Box-a i Google clouda, ali tamo moram prvo obaviti proceduru registracije pa skužiti kako to funkcionira itd. Box.com je prilično lagan za korištenje. registriraš se, ulogiraš, uploadaš file, share-aš ga i ovdje okačiš link, isto kao što sam ja napravio sa onom snimkom Paranoida. složit ću ti ja uputstva tako da nemaš brige... u stvari, imam još bolju ideju, otvorit ću jedan account na Boxu kojeg možemo koristiti svi sa foruma, samo ću napisat uputstva, a korisničko ime i šifru ću vam podijelit preko PM-a. dok mi to odsviramo i snimimo, već ću ja to srediti pa će ti upload biti pis of kejk.
|
|