|
Post by Kapetan on Apr 26, 2024 18:50:11 GMT 1
Mashup je prava stvar - Do You Really Want The Safety Dance Dragi prijatelji, ovo je još jedna, kako i topic nalaže, vaša snimka, dakle autorski rad; Mashup: Do You Really Want The Safety Dance. Izabrao sam ovu stvar za uvod jer se odmah na počeku pojavljuje vaš omiljeni Forumaš, ali prepozna'će ga samo oni koji ga osobno poznaju. A sad ćete i vi ostali znati.
Što je to mashup? Kako kaže Google: Ipak, ne nužno nespojivo, to kaže Kapetan, hvala vam što ste gledali video, naravno, u YouTube mashupu još ćemo dodati i video i uživat' ćemo u svim osjetilima. U gornjoj temi se cijela priča naslanja na ritam The Safety Dance grupe Men Without Hats, većinu sudionika mashupa ako ne sve ćete nadam se prepoznati, sve to na 100.5 BPM. Napišite što vam se svidjelo (koji dio) a što nije? Obećavam slijedeći put će bit' još bolji mashup.
|
|
Rudi
Moderator
|
Post by Rudi on Apr 26, 2024 20:31:03 GMT 1
Pozdrav! Ovo je cool, ali najbolje od svega 'izmiješanog' mi je kad uleti Vinko Coce sa plišancem i Stvaros pa razjebu svima koncepciju 'You Can Dance'.
|
|
|
Post by Kapetan on Apr 28, 2024 9:47:19 GMT 1
Hvala ti Rudi na javljanju i slušanju mashupa. Ovo nisam pisao odmah jer sam čekao da će postati Motorizer, no razumijem i njega, on se valjda boji da ako pohvali temu da će mu netko reć' da sluša Stavrosa. Nećemo nikome reć, a Jasminu R.I.P. I Coci isto.
|
|
motorizer
Global Moderator
Member is Online
|
Post by motorizer on Apr 29, 2024 14:05:30 GMT 1
Kapetane partijaneru , znaš da rokeri i "true" metalci moraju pazit na svoj imidž, pogotovo kad uđu u godine ko ja zezam se, evo ja sam sada nešto upao u country i starog Arsena Dedića... i malo stonerskog rocka između kad upalim miješalicu za beton tako da održava polagani ali konstantni ritam rada. country mi je za mozak na pašu prije nego krenem sa poslom i u pauzama, a Arsen je za umjetnički izričaj nakon posla.
|
|
|
Post by Kapetan on Apr 29, 2024 17:51:21 GMT 1
Kapetane partijaneru , znaš da rokeri i "true" metalci moraju pazit na svoj imidž, pogotovo kad uđu u godine ko ja Znam, znam da je tako, i baš stoga će slijedeći mashup video biti pravi rockerski, jer, zašto ne? Ali napiši kako ti se sviđa mashup, čak i ako ti je dobar, barem onaj dio na početku kad se pojavljuje... Izabrao sam ovu stvar za uvod jer se odmah na počeku pojavljuje vaš omiljeni Forumaš, ali prepozna'će ga samo oni koji ga osobno poznaju. A sad ćete i vi ostali znati. Evo sad nam se baš pojavio i naš beerman , to mi je drago, ali ne čekaj njega.
|
|
motorizer
Global Moderator
Member is Online
|
Post by motorizer on Apr 30, 2024 13:01:46 GMT 1
Kapetane mash-up je loodnica, nabolji dio mi je Coce, a najvažnji dio je normalno onaj šjor na početku
|
|
|
Post by Kapetan on Apr 30, 2024 13:16:36 GMT 1
Kapetane mash-up je loodnica, nabolji dio mi je Coce, a najvažnji dio je normalno onaj šjor na početku He he, onaj šjor na početku, e, hvala Motorizeru, a za nagradu slijedeći put ide mashup sa dva barem po meni, među najjača imena u rock povijesti. Nek' ide dovraga i skromnost.
|
|
|
Post by Kapetan on May 2, 2024 11:53:37 GMT 1
Dragi kolege, kako sam i najavio, evo jedan mashup koji je kao i uvijek 'prava stvar', ali ovaj put i nešto što će pozdraviti i rockeri s ovog Foruma, dakle ovo su legendarna imena koji nažalost samo na ovaj način mogu svirati zajedno: The Clash i INXS - Should I Stay Or Should I Need You Tonight – Home Deejays Mashup, da ne bude zabune, ovo 'home' znači da su u doba korone svi morali bit doma pa i deejayevi.
Komentare možete napisati ispod, dobrodošli ste. Ovo je malo bolje od onoga mashupa u uvodu, a još bolje obećavam drugi put.
|
|
motorizer
Global Moderator
Member is Online
|
Post by motorizer on May 5, 2024 10:44:55 GMT 1
hehe, zajeban si ti Kapetane... svaka čast na uratku mogao bi tako meni "umiksat" gitaru u backingtrack kada nešto snimim, pošto se ne razumijem puno oko eq-a, normalizacije, kompresiranja i tome slično...
|
|
|
Post by Kapetan on May 5, 2024 17:03:55 GMT 1
hehe, zajeban si ti Kapetane... svaka čast na uratku Hvala Motorizeru. Mislio sam da se nikad nećeš javit'. Ali pazi, nije fraza, slijedeći put će bit još bolje. mogao bi tako meni "umiksat" gitaru u backingtrack kada nešto snimim, pošto se ne razumijem puno oko eq-a, normalizacije, kompresiranja i tome slično... To je sasvim moguće, ali ako već radim produkciju onda i više od toga; ne u backingtrack nego u novi session tako da to bude nova stvar by Motorizer featuring Kapetan. Objasnit ću ti kasnije, to bi se eventualno radilo u FL Studiju (audio, a bi'će i video naravno).
|
|
|
Post by beerman on May 7, 2024 10:00:16 GMT 1
malo sam sad bacio uho, a i oko na tvoje mashapove, Kapetane, iako sam onaj prvi već i prije vidio i sad kao kritičar bih trebao reći nešto o dojmu...inače se nisam nikad baš nešto interesirao za takve uratke pa stoga i nemam istrenirano uho za to, ali ok, mogu reći da si to dobro iskombinirao, ali nešto mi ipak fali tu, možda malo više mašte u tim kombiniranjima, vizualne i zvučne...sad mi pada na pamet kako bi bilo da spojiš recimo pjesmu California Dreaming i Hotel California i još možda neku koja je slična tom žanru...uz dobre vizualne efekte bilo bi to dosta dobro
|
|
motorizer
Global Moderator
Member is Online
|
Post by motorizer on May 7, 2024 11:44:24 GMT 1
ili recimo "Bad" od M. Jacksona i "Bio sam loš" od Živog Blata... nego, koliko sam shvatio, pjesme koje se miksaju trebaju biti u istom tonalitetu, pa to sužava izbor za miksanje?
|
|
|
Post by Kapetan on May 7, 2024 11:59:35 GMT 1
ili recimo "Bad" od M. Jacksona i "Bio sam loš" od Živog Blata... He he, naravno Motorizeru, to si dobro ubrao, da samo mali Ivica (i još neki) misle da treba mixati pjesme koje se slično zovu. No, iskoristit' ću ovo kao najavu slijedeg mashupa koji je remek djelo, barem meni izgleda tako, ali to je glavno. Za koji dan. Funky guitar.
|
|
|
Post by Kapetan on May 18, 2024 16:58:19 GMT 1
Za koji dan. Funky guitar. Evo i funky gitare kako smo najavili, subota je pravi dan za tako nešto. Svi oni koji se sjećaju disco klubova 80-ih godina znaju koje su se dvije stvari mixale pod obavezno, a u 21. stoljeću idemo i korak dalje, pa radimo mashup (definicija iznad).
Indeep vs. Queen; Cause I Can Do It In The Mix Jedino ne mogu napisati kao obično da će slijedeći put biti bolje. Ovo je top, barem s moje strane. Zaplešite.
|
|
|
Post by beerman on May 18, 2024 19:46:13 GMT 1
Kapetane dobro si to složio, svaka čast...samo mi nije jasno jel ovaj pjeva 'a Radovan baca daske' ili 'ja nabijem gas do daske'
|
|