|
Post by strat04 on Apr 11, 2024 17:14:20 GMT 1
S čime bi usporedio taj V Type ? Ime me asocira na nešto slično G12-75 mada je vjerovatno moja greška. To "V" me odmah asocira na uvučene srednje pa zbog toga...
|
|
|
Post by motorizer on Apr 12, 2024 7:24:11 GMT 1
po meni je to pokušaj "uljuđavanja" V30 koji je pri tome izgubio karakter i cohones.
ljudi po netu govore da je V Type odličan "all round" zvučnik, negdje između V30 i Greenbacka, ali meni je taj zvučnik kompromis izneđu cijene i zvuka.. povoljan, ali ni na nebu ni na zemlji. zvukovno relativno neutralan, sa malim magnetom. nema napadne midove, ima visokih ali ne previše, ima i bass-a ali također ne previše. po svemu bi trebao biti izbalansiran zvuk... sve je tu, ali opet za moj ukus kao da nedostaje nekakav specifičan karakter.
nemam puno iskustva sa zvučnicima, ono što sam svirao od Celestiona su V30, Green i ovaj VT Junior koji bi trebao zvučati kao V Type samo u manjem pakiranju. Green i V30 imaju svoj karakter i oba su mi odlični za svoju namjenu. nemam iskustva sa 75-icom. ovoga sam kupio sa namjerom da ipak imam relativno "pravi" zvuk, da nije krš ali da ga ne platim puno jer je samo za kućnu upotrebu. nov je koštao oko 70 eura, što je relativno jeftino za novi Celestion. da sam išao na 12" za sviranje u garaži, onda bi sigurno kupio nešto drugo, jer razlika u cijeni nekog "poštenog" Celestion i V-Typea je oko 30 eura što i nije previše na cifru od 140 eura. ali sa 10" VT junior-om za sviranje doma je razlika točno duplo - 70 eura, pa je pri tome računica imala veliku ulogu u odabiru.
nisam ga nikad razvalio više od onoga koliko je potrebno da susjedi ne zovu policiju u prvih 20 minuta, pa ne znam kakav je na stvarnoj glasnoći. ne znam kako bi se uklopio sa cijelim bendom, ali ponekad mi predstavlja izazov uklopiti zvuk gitare sa ovim zvučnikom uz nekakav "zasićeniji" mp3 kao backing track jer se ponekad ne probija dovoljno bez EQ-a u FX loopu.
sam za sebe može proći, ali nisam oduševljen kako zvuči na Joyo Tweedy ("Fenderoliki" zvuk) driveu dok je na cleanu OK. bolje mi zvuči na Joyo Zombie ("Mesoliki" zvuk) driveu. svejedno bi volio da ima malo više srednjih. međutim, to je najvjerojatnije do samog pojačala, jer sam Zombie-a svirao odvrnutog u prostoriji sa 2xV30 i nedostajalo je srednjih, dok je bilo previše bass-a, što nije slučaj kada je na umjerenoj glasnoći.
kada budem pravio 1x12" (ili možda čak još jedan 10") box, ne vjerujem sa ću tada ponovo uzeti V Type u razmatranje. ali ne mogu ni reći da je loš nego onako "OK-ish"... mooožda bi uz dosta rezerve mogao proći pod "jack of all trades, but master of none".
|
|
|
Post by strat04 on Apr 14, 2024 6:19:15 GMT 1
Hvala
|
|
|
Post by motorizer on Apr 15, 2024 18:03:40 GMT 1
evo jedan bolestan (u pozitivnom smislu) video o Celestion zvučnicima... u trajanju od 6 sati malo općenito o zvučnicima, i većim dijelom usporedni testovi sa različitim zvukovima i stilovima sviranja.
|
|
|
Post by adslammer on May 8, 2024 12:52:02 GMT 1
Nemam vremena sada 6h slušati video, ali meni su se uvijek na tim usporedbama, a i uživo što sam mogao čuti najviše sviđali v30, greenback i alnico gold. Uz njih bi još eventualno mogao proći g12H-30 i to je to.
|
|