kula
Member
|
Post by kula on Apr 5, 2024 17:40:51 GMT 1
Zanima me Squier Stratocaster da nije skup, ali se ne razumijem u modele. Koji model da gledam?
|
|
|
Post by strat04 on Apr 5, 2024 21:52:13 GMT 1
Classic Vibe je najjača serija kod Squiera i uz dobar setup je sasvim pristojna i upotrebljiva gitara. Doduše, ja bih mijenjao Pickupe jer su mi slabi i naravno, nisu noiselessi ali ako ti to ne igra ulogu i ne sviraš sa puno Gaina onda će biti dovoljno dobri. Standard serija također nije loša i za razliku od Classic Vibe serije ima modernije karakteristike i zapravo je to po meni "best buy" serija kod Squera.
Bullet i Affinity nisu baš neka sreća (osim Affinity Telecastera koji su mi baš legli i imao sam ih već par komada).
Pored toga imaš i Contemporary seriju u kojoj imaš zapravo "superstrat" gitare (Humbuckeri, Double Locking Tremolo, bla, bla...). Jako svirljive gitare i po meni taman za nešto modernije a da ipak ostane taj štih Stratocastera i ne košta previše.
Najkraće rečeno, gas u trgovinu gdje ih ima i redom isprobavati. Što se tiče kvalitete, Fender je uvijek bio maher za gradiranje cijene i kvalitete tako da sigurno kod njih (a Squier je ipak njihova firma i ima istu politiku) nećeš naći jeftiniju a bolju gitaru...
|
|
kula
Member
|
Post by kula on Apr 6, 2024 9:08:12 GMT 1
Svirao bi svašta pop rock, jedino ne volim žestoku muziku. Hvala ti ko bratu za objašnjenje.
|
|
|
Post by strat04 on Apr 6, 2024 20:30:55 GMT 1
Onda je neki Stratocaster HSS daleko najuniverzalnije rješenje. Fender Player serija je jako isplativa.
|
|
|
Post by adslammer on May 6, 2024 14:50:29 GMT 1
Moje mišljenje je da nije dobro nikad se fiksirati samo na jedan brand kod izbora gitare jer ne postoji taj brand koji radi nešto što neki drugi nije izradio pa tako ni fender (a pogotovo squier) makar se često želi prikazati fender kako holy grail of sound. Istina je da stratocaster, a pogotovo telecaster je jednostavan koncept gitara te bi bilo iluzorno reći da je squier ili fender the way to go. Brojna blindfold videa su i pokazala da se čak ni između raznih fender ili squier modela nekad krivo raspoznaju ili procjene vrijednosti, a da ne govorim kada i druge brandove uvedemo u te "jednadžbe". Za moderan HSS strat mislim da ima dosta izbora i ne mislim da je squier najbolji u zoni do 500 eura. Osobno preferiram yamahu pacificu jer imaju malo moderniju konturu tijela, uglavnom uže vratove i savršen taper vrata za moju ruku. Classic Vibe je svakako nešto najbolje što squier nudi i mislim da se isplati uložiti u tu gitaru ukoliko se nađe dobar polovan primjerak za pristojne novce. No međutim postoje modeli poput pacifice 112j/v ili corta g250 ili čak od novijih gitara koje su mi se svidjele jet js450 pa ćak i js600 je u rangu i ispod classic vibea. Preporučam ti da odeš u više trgovina i isprobaš razne gitare i probaš osjetiti pod prstima koja ti najbolje paše. Nemoj kupovati očima niti imenom na headstocku već isključivo osjećajem pod rukama i eventualno sluhom. Kažem eventualno jer se uvijek sound električne gitare može jednostavno poboljšati sa setom boljih pickupova, ali izrada sama gitare te materijali korišteni na njoj i ne toliko jednostavno.
|
|