|
Post by motorizer on Mar 31, 2024 10:15:12 GMT 1
trenutno stanje... patch bay za kablažu, u input pojačala ide štimer, noise gate, polifoni pitch shifter za spuštene štimove, ABY za dva pojačala, wah, simulator akustične gitare, flanger, fuzz, overdrive za gain boost, a u FX loop ide EQ, delay i reverb.
|
|
|
Post by baaab on May 5, 2024 14:41:07 GMT 1
moja trenutna postava poedalboarda...
|
|
|
Post by adslammer on May 8, 2024 13:15:23 GMT 1
Vidim Baaab da koristiš Nux Horseman (clone klona) kako boost ispred marshalla, ali i da ti je tone kontrola dosta nisko na 3/10, što toliko svijetlo imaš namješten jvm ili on po prirodi je takav? A ti vidim Motora da imaš tzv. affordaboard, dosta ovih malih pedalica s jednim velikim knobom S kojim se pedalama najviše zadovoljan tu?
|
|
|
Post by adslammer on May 8, 2024 13:30:29 GMT 1
Ja trenutno imam nekih 50-ak pedalica (jednostavno volim isprobavati), najviše je broj tako velik zbog velikog broja marshall in a box driveova, baš volim ih uspoređivati i naći određenu svrhu. Većinom su to klonovi originala, bilo kineskih brandova ili naših majstora iz Hrvatske. Budem jednom prilikom poslikao pedale uživo, a i pokrenut ću temu koja je bila i na gitare.info (to imam sačuvano negdje) s listom marshall in a box pedala. Naravno zastarila je ima dosta novih brandova i modela, ali mislim da će dobro poslužiti početnicima da znaju što očekivati od njih. Evo postavit ću dvije slike plannera mojih boardova koje trenutno imam složeno: Naravno da taj alat nije imao egzaktne pedale koje imam kući, ali to je u suštini to. Na prvom (glavnom) pedalboardu imam joyo plx-pro footcontroller pa imam programirane kombinacije pedala, dok na drugom nemam, već vulgaris palim i gasim. Ono što je zanimljivo kod ova dva pedalboarda da su drive pedale podijeljene tako da li bolje reagiraju na midlasto pojačalo ili više vintage vibe pojačalo. Prvi (main) board ide u London City DEA100 (direktni klon '67 Marshall JTM100 Black Flag Superlead 1959) koji ima taj mali scoop na 400 Hz, a jake bassove čak i na high treble kanalu. Te drive pedale imaju dosta lo-mida i dobar balans imaju s pojačalom. Drugi board ide u Jet City JCA20HV koji je u principu neka vintage varijanta soldana i ima dosta midla. Tu su drive pedale koje same po sebi imaju dosta bassa pa i treblea da to uspiju izbalansirati. U konačnici s riga imam dobar sound i samo je pitanje što mi se koji da više svira
|
|