|
Post by afrofeet on Nov 18, 2024 19:56:24 GMT 1
EVo još jedne, neki gitaristički stil. Probao sam uklopiti digitalni whammy na solu (oko 1:40 počinje solo). Whammy je iz Gitar riga 5.
|
|
|
Post by scartissue on Nov 19, 2024 13:49:45 GMT 1
Puno bolja od prethodne, meni osobno. Pošto sam koma s opisivanjem muzike, ne očekuj da će opis bit najbolji. Bubnjevi na ovoj su puno više chill i puno više mirniji, šta mi se sviđa. Cijela skladba je puno više u syncu nego prethodna, puno više usklađenije sve skupa , tj čitav miks. Šta još ? Hm. Sviđa mi se uvodni ritam riff .. Fora kompozicija, no ja nisam najbolji s opisima riječi.
|
|
|
Još jedna
Nov 19, 2024 14:54:41 GMT 1
via mobile
Post by beerman on Nov 19, 2024 14:54:41 GMT 1
Ne kažem da ja mogu bolje, ali uvjeren sam da ti možeš bolje jer sam preslušao neke tvoje uratke. Ovo kao instrumental nije dovoljno maštovito, nekako opet zvuči kao trčanje po ravnici. Kad bi bilo upotpunjeno vokalom to bi se nadopunilo, ali ovako nije dovoljno dojmljivo. Osim toga, nije dobar odabir efekta pedale, zvući previše oštro, što se tiće gitare, trebalo bi biti malo manje napadno, da zvuči ugodnije uhu. Nemoj zamjeriti na kritici. Eto, komentiram onako na prvu kako mi je naišlo Još da dodam jednu stvar. Ritam u smislu 1 2 1 2 1 2 1 3 1 2 1 2 1 2 1 3 se previše ponavlja pa postaje prejednostavna šablona
|
|
|
Post by gajba on Nov 19, 2024 23:33:08 GMT 1
Meni se sviđa,dobar ugođaj si pogodio.
afrofeet,jel koristiš Ezdrummer,ako da koji je to kit u ovoj pjesmi?
|
|
|
Post by afrofeet on Nov 20, 2024 7:34:01 GMT 1
Ne kažem da ja mogu bolje, ali uvjeren sam da ti možeš bolje jer sam preslušao neke tvoje uratke. Ovo kao instrumental nije dovoljno maštovito, nekako opet zvuči kao trčanje po ravnici. Kad bi bilo upotpunjeno vokalom to bi se nadopunilo, ali ovako nije dovoljno dojmljivo. Osim toga, nije dobar odabir efekta pedale, zvući previše oštro, što se tiće gitare, trebalo bi biti malo manje napadno, da zvuči ugodnije uhu. Nemoj zamjeriti na kritici. Eto, komentiram onako na prvu kako mi je naišlo Još da dodam jednu stvar. Ritam u smislu 1 2 1 2 1 2 1 3 1 2 1 2 1 2 1 3 se previše ponavlja pa postaje prejednostavna šablona Prihvaćam kritike. To je meni tip vježbe, više puta sam se iznenadio kad sam se čuo i mislio da nešto dobro sviram, a ono patka. Zato snimam, to je super vježba. A što se tiče kompozicije, nije baš jednostavno, jednostavno nekad imaš neki dio u glavi i zvuči dobro i ubude užasno teško uklopit neki idući dio koji dolazi poslije, a da sve zajedno ima smisla. Komponiranje je baš zajebana stvar, pogotovo ako ne znaš šta radiš, kao ja u dosta slučaja Samo što je i žanrovski ovo meni izlet, ja slušam neke žešće stvari, to se ne bi ni usudio objavit ovdje Što se tiče zvuka, ako se glazba sluša na laptopu ili mobitelu, općenito sve zvuči jako loše. Ja radim na malim studijskim monitorima, meni je baš zvuk gitare ok, tu više dođe ritam gitara i ta neka punoća do izražaja. Je EZ drummer je. Nisam siguran sad, pogledam pa javim.
|
|
|
Post by motorizer on Nov 20, 2024 11:01:00 GMT 1
meni se sviđa ova stvar, ima tu neku "tečnost" i ugođaj.
|
|
|
Post by afrofeet on Nov 20, 2024 20:05:08 GMT 1
Meni se sviđa,dobar ugođaj si pogodio. afrofeet,jel koristiš Ezdrummer,ako da koji je to kit u ovoj pjesmi? Ovo je EZ drummer 3 izgleda, ne znam pod šta misliš pod kit, vjerojatno defaultni.
|
|
|
Post by gajba on Nov 20, 2024 20:52:52 GMT 1
Mislio sam koji set bubnjeva si koristio,Modern,Vintage ili nešto treće...po kategorijama su raspoređeni.Ja imam Ez drummer 2,morat ću trojku nabaviti
E sorry,još jedno pitanje,ovaj synth na početku si odsvirao ili napravio midi pa stavio neku simulacju?Pitam jel sam počeo nabadati po klavijaturama pa se još uvijek borim da nađem neki dobar zvuk.
|
|