|
Post by motorizer on Oct 11, 2024 10:05:23 GMT 1
stigla nova igračka. trenutno mi je neka komplikacija oko pojačala i pedala, pa sam naručio ovo za sviranje preko slušalica ili preko audio ulaza na mini liniji. a možda ću i napokon početi malo snimati.... inače se spravica spaja USB-C kabelom na računalo i služi kao audio interface. htio sam uzeti Boss Katanu GO, ali je Boss na žalost prestao proizvoditi. više informacija na Fender Mustang Micro Pluspromo video: kako je budem isprobavao, tako ću postati detalje.
|
|
|
Post by afrofeet on Oct 11, 2024 10:34:38 GMT 1
Naskidaj pluginove i deri. Zanima me usporedba emulacije toga što imaš u ovome npr. uzmi neki moderni plugin tipa Neural DSP (imaš 2 tjedna triala).
|
|
|
Post by motorizer on Oct 11, 2024 11:01:10 GMT 1
uh, trebat će mi malo vremena da to sve skupa pohvatam i skontam kako i šta, jer nikada do sada nisam koristio software i pluginove za sviranje... jebi ga kad sam seljak uvijek je bilo samo pojačalo i pedale. za početak ću okačiti par presetova iz ove spravice na suho i u mixu.
|
|
|
Post by afrofeet on Oct 11, 2024 11:25:13 GMT 1
Skineš plugin, u postavkama odabereš taj Mustang micro kao input i vjerojatno kao output ako slušalice idu u njega i to je to. Za plugin input ti treba čisti DI signal iz Mustanga, moraš isključit sve presete. Plugin ti je na desktopu kako zasebna aplikacija i tako ga pokrećeš. Ak ćeš snimat treba ti Reaper (besplatno ga koristiš kolko hoćeš, nije velik i nije zahtjevan za PC, a može sve).
|
|
|
Post by motorizer on Oct 11, 2024 12:42:25 GMT 1
ok, napravit ću tako... samo ću te malo ugnjaviti svojim pitanjima tu i tamo
|
|
|
Post by gstaraz on Oct 11, 2024 16:22:17 GMT 1
zanima me baš latencija kakva je na toj spravici... jučer sam ju baš gledao kad si spomenuo i ako ništa drugo izgleda full praktično u odnosu na klasične audio interfejse ...
To ima svoje neke generičke drivere ili ima baš proprietary ASIO2 drivere ?
Uglavnom koliko vidim, zamišljena je više za uštekat bez PC-a i jammat kako si reko preko neke linije ili slušalica, nego za koristiti preko nekakvog DAW-a. Nekakav low latency DSP čip ima vjerujem unutra u sebi, pošto ima koliko vidim dosta tih tzv "simulacija" pojačala... od tuda u stvari pitanje o latenciji i dali je upotrebljivo kao klasičan interface preko PC-a, bez da ulaziš u pre velike kompromise radi drivera.
U nekom promotivnom videu na tubu sam vidio da spominju nekakvo bluetooth povezivanje sa PC-om, što me naravno ostavlja po prilično skeptičnim u vezi upotrebljivosti preko pc-a u live kombinaciji di biš koristio nekakve pluginove, ali vrag će ga znat sa svim napretkom u tehnologiji ... sve je moguče... USB C je več prihvatljivija opcija povezivanja, ali na kraju u tom slučaju ako spravica nema svoje ASIO drivere, ostaješ na milosti audio kartice na samom PC-u, što i nije baš idealna opcija ako več nemaš ozbiljni audio interface.
Interesantno uglavnom... baš me zanima kako će to ispasti
Za sve šta će ti trebat sa softwerske strane, ako se odlučiš na taj smjer svirke preko PC-a, samo se javi pa se riješi nekako več u slobodno vrijeme.
|
|
|
Post by motorizer on Oct 11, 2024 16:35:56 GMT 1
na Fenderovoj stranici za Micro Plus ima odjeljak download i tu se nalazi link Micro Plus ASIO driver v.5.68.0 za download što je u stvari nekakav Fenderov univerzalni ASIO driver, a imaju i PDF uputstva za snimanje kroz Windowse FMMP recording Windowskada sam spravicu uključio u laptop i pokrenuo Audacity (znam, znam, ne pitaj... ) kao audio input i output mi je ponudio Fender Mustang Micro Plus, bez da sam prethodno trebao instalirati drivere, već su ga Windowsi sami prepoznali. međutim, nisam isporabo snimanje jer sam na poslu, a gitara mi je doma. Bluetooth se odnosi na opciju sviranja gitare sa istovremenim puštanjem glazbe (backingtracka) preko Bluetootha u samu spravicu. hvala Gstari! snimat sam planirao tako da kad pronađem par zvukova koji mi se sviđaju na samoj spravici, jednostavno posnimam to što izlazi iz nje i zalijepim za backing track... star sam ja čovjek za previše čačkanja po kompjuteru ... a znam da ako krenem u smjeru pluginova i svega toga da će me odnijet u bezdan..
|
|
|
Post by scartissue on Oct 11, 2024 16:54:43 GMT 1
Čestitam na novoj igrački.
|
|
|
Post by motorizer on Oct 11, 2024 16:56:51 GMT 1
hvala Scar živjele igračke
|
|
|
Post by motorizer on Oct 11, 2024 23:21:36 GMT 1
ehm... isprobao na brzinu, i ne mogu reći da sam baš zadovoljan. prošao sam samo brzinski kroz tvorničke presete, bez podešavanja. clean sa nekim efektima je ok, ali drive-ovi su loši... u stvari su više sranje. ne kontam odakle svima po Jutjubu onakav zvuk. isprobao sam sa dvije vrste slušalica, jedne Sony on-ear, druge za miksanje T.bone over-ear, nisu to neke turbo kvalitetne slušalice, međutim ni jedne od njih ne zvuče ni blizu toliko loše kad slušam neke svoje stare snimke ili glazbu. ovdje je zvuk nekako umjetan, plastičan, ili nabrijan ili krezub, skroz neprirodan i jeftin. ko sa mog prastarog Zoom 2.1 procesora. svi hvale dobro postavljene tvorničke presete u ovoj spravici, jer kao dosta je samo upaliti i lako pronaći neki među 50ak preseta, međutim moj prvi dojam je da ih ima samo nekoliko pristojnih i to onih gdje nema drivea. jedino što mi trenutno pada na pamet su eventualno pickupi, jer mi je teško povjerovat da nešto toliko hvaljeno ko ovaj Fenderov gadget može biti tako bezveze. radi se o aktivnim nabrijanim EMG-ovima 81/60, ali stavio sam novu Duracel bateriju prije nekoliko mjeseci i nema šanse da se mogle isprazniti. potrudit ću se ovih dana posložiti i podesiti zvuk po svom guštu od nule, al nekako sam skeptičan... majkemi ću prestat gledat Jutjub ubuduće...
|
|
|
Post by scartissue on Oct 12, 2024 9:52:18 GMT 1
majkemi ću prestat gledat Jutjub ubuduće...
Najbolji savjet ikad.
|
|
|
Post by gstaraz on Oct 12, 2024 10:02:38 GMT 1
baci malo oko ako to čudo ima u sebi kakav cabinet simulator... inače ga takve spravice imaju, i to onda ispegla sound.
Spominješ EMG... mogli bi biti pre jaki eventualno, pa ti to na ulazu u spravu več "clipa" signal... probaj se na gitari možda stišati pa vidi ako se šta dešava.
Uglavnom računaj da u onoj maloj kockici unutra moraju biti A/D - D/A konverteri, pa neki čipovi za sve te simulacije i efekte, i na kraju još i neko pojačalo za slušalice... kao limitaciju tu vidim jednostavno prostor na raspolaganju u toj kutijici, da sve te komponente budu nekakve zadovoljavajuče kvalitete.
Ako sound ne zadovoljava, baci onda oko na upotrebu te sprave kao audio interface, pa ostatak riješiš pluginovima na PC-u ili laptopu... ako radi ok kao interface, onda nema frke; može se dobit prihvatljiv sound. ...znači probaj to spojit na PC i vidi samo latenciju kakva je za koristiti "live" (ne za smimanje znači, nego za sviranje sa simulacijama i efektima (pluginovima) iz samog PC-a u real time)
|
|
|
Post by motorizer on Oct 12, 2024 21:49:52 GMT 1
danas je situacija nešto bolja... uspio sam podesit par dobrih zvukova na slušalicama, od breakup-a do lakšeg overdrivea sa simulacijama Bluesbreaker i '65 Twin pojačalima sa i bez Tubescreamera. skoro da sam uspio i složiti neki noviji Marshall sa jačim overdriveom. ali ipak nije to dovoljno dobro... ima tu nekih dobrih stvari kao što su reverbi. međutim po mom mišljenju je potrebno sve ručno slagat od nule i štimat, ništa tvornički preseti... i uhvatit se samo jedne simulacije pojačala sa par pedala na dan, ne više od toga.
sa druge strane high gain pojačala su teški promašaj. dobro je što sam ionako prestao gazit po high gainu pa bi mogao bez toga... ali u usporedbi sa one dvije male Joyo Bantamp glave koje imam i njihovim čistim i prirodnim drveom, ovaj Fender buttplug je stvarno za plakat kad se pokuša svirat nekakav metal. upakirane distorzije u njemu bi mogle donekle proći u kakvom prezasićenom miksu kad se zvuk gitare od ostale buke ionako ne čuje kako treba.
morat ću još razmislit hoću li ovu stvarčicu vratit nazad ili ću je ostavit. trenutno mi je praktična jer mi pojačala nisu pri ruci, al sa druge strane nekako nisam tip osobe za kombinaciju slušalice i gitara. ipak više volim imat ispred sebe pravo pojačalo sa gitarskim zvučnikom i par pedala.
slijedi još igranja narednih dana, pa ću razmislit.
|
|
|
Post by motorizer on Oct 12, 2024 21:54:45 GMT 1
baci malo oko ako to čudo ima u sebi kakav cabinet simulator... inače ga takve spravice imaju, i to onda ispegla sound. Spominješ EMG... mogli bi biti pre jaki eventualno, pa ti to na ulazu u spravu več "clipa" signal... probaj se na gitari možda stišati pa vidi ako se šta dešava. Uglavnom računaj da u onoj maloj kockici unutra moraju biti A/D - D/A konverteri, pa neki čipovi za sve te simulacije i efekte, i na kraju još i neko pojačalo za slušalice... kao limitaciju tu vidim jednostavno prostor na raspolaganju u toj kutijici, da sve te komponente budu nekakve zadovoljavajuče kvalitete. Ako sound ne zadovoljava, baci onda oko na upotrebu te sprave kao audio interface, pa ostatak riješiš pluginovima na PC-u ili laptopu... ako radi ok kao interface, onda nema frke; može se dobit prihvatljiv sound. ...znači probaj to spojit na PC i vidi samo latenciju kakva je za koristiti "live" (ne za smimanje znači, nego za sviranje sa simulacijama i efektima (pluginovima) iz samog PC-a u real time) Gstari, na žalost nema posebno simulacije zvučnika... pomislio sam i na to da EMGovi kolju buttplug, pa sam se igrao sa potovima al ne čini mi se da je to razlog lošeg high gaina. što god sa potovima radio, ili je prezasićeno ili krezubo. svakako ću isprobat latenciju, pa napisat dojmove. posnimit ću i par zvukova i okačit da se dobije dojam.
|
|
|
Post by motorizer on Oct 13, 2024 22:23:59 GMT 1
stvari idu na bolje, ipak ću ostavit spravicu, bit će iskoristiva... unatoč tome što distorzija zvuči kao miks distorzije i fuzza, ipak tu ima još masu lijepih zvukova.
|
|