|
Post by gajba on Oct 4, 2024 15:21:15 GMT 1
Došlo je vrijeme da si i ja kupim bas gitaru.S obzirom da o njima ne znam skoro pa ništa,jedina iskustva su mi sa proba di sam par puta uzeo bas od basiste i zafrkavao se,molio bih za preporuke.
Izdvojio bih najviše 450 eura a služila bi mi za snimanje direktno u interface,do sada sam simulirao zvuk basa sa gitarom.Za sada ne mislim kupovati bas pojačalo.
Što se tiče žanra,od metala do bluza,od funka do popa.
|
|
|
Post by scartissue on Oct 7, 2024 11:00:01 GMT 1
Ne ignoriramo te, samo ne znamo što bi predložili osim - pitaj na " TalkBass " forumu ...
|
|
|
Post by adslammer on Oct 7, 2024 15:02:37 GMT 1
Jedino pravo iskustvo s bass gitarama sam imao s yamaha bb-g4a bassom i mogu reći da je to dosta dobar bass kojeg nisam previše platio polovnog.
|
|
|
Post by gajba on Oct 8, 2024 10:29:00 GMT 1
Ne ignoriramo te, samo ne znamo što bi predložili osim - pitaj na " TalkBass " forumu ... Znam,sve pet A i nema baš puno basista na forumu. Odabrat ću si par basova u tom cjenovnom rangu pa ću isprobavati i vidjeti kak mi koji leži pa ću izabrati nekaj.
|
|
|
Post by gajba on Oct 8, 2024 10:30:30 GMT 1
Jedino pravo iskustvo s bass gitarama sam imao s yamaha bb-g4a bassom i mogu reći da je to dosta dobar bass kojeg nisam previše platio polovnog. Hvala,uzet ću i taj bass u obzir ako ga nađem negdje za isprobati.
|
|
|
Post by scartissue on Oct 8, 2024 12:15:18 GMT 1
Well, Squier Classic Vibe Precision izgleda zanimljivo - Nadam se da su iste kvalitete kao i gitare. Čuo sam lijepe stvari o Epiphone Thunderbirdu ( o modelima koji imaju Gibson pickupove , ne znam dal' ovi današnji imaju ). Šta još izgleda zanimljivo ? Marcus Miller Sire mi izgleda okej, no ne znam gdje bi to probao ... Šta još izgledad okej ? Jet Jazz bass u Music Maxu , nadam se da su dobre kvalitete koliko i gitare ... Bass gitare branda " Vintage " izgledaju zanimljivo ... Imaš par modela za isprobat. No kao i uvijek - try before you buy. Probaj prije nego što kupiš.
|
|
|
Post by gajba on Oct 8, 2024 12:43:49 GMT 1
Well, Squier Classic Vibe Precision izgleda zanimljivo - Nadam se da su iste kvalitete kao i gitare. Čuo sam lijepe stvari o Epiphone Thunderbirdu ( o modelima koji imaju Gibson pickupove , ne znam dal' ovi današnji imaju ). Šta još izgleda zanimljivo ? Marcus Miller Sire mi izgleda okej, no ne znam gdje bi to probao ... Šta još izgledad okej ? Jet Jazz bass u Music Maxu , nadam se da su dobre kvalitete koliko i gitare ... Bass gitare branda " Vintage " izgledaju zanimljivo ... Imaš par modela za isprobat. No kao i uvijek - try before you buy. Probaj prije nego što kupiš. Squier Classic Vibe mi je prvi zapeo za oko,njega ću definitivno isprobati.Za Epiphone Thunderbird na netu piše da navodno jesu Gibson pickupovi ali trebam to još provjeriti,izgleda zanimljivo u svakom slučaju. Naravno,bez probe prije kupnje nema ništa
|
|
|
Post by strat04 on Oct 8, 2024 19:55:11 GMT 1
Ibanez SR300e ti ulazi u cijenu (još ti i ostane) a bajs je zvijer. Ja sam ga uzeo prije nešto više od pola godine (uz Hartke pojačalce od 15W, a i s njim nisam probio tvoj buđet) i savršeno sam zadovoljan s njim. Čak nisam morao baš ništa pipnuti na njemu (iako je to kod mene skoro nemoguće). Jako dobar prijatelj, i inače profesionalni basist je nakon probe "pukao" i kupio istog iako u ergeli ima itekako skupih baseva (od 2000€ pa na dalje) i svira sada na tom Ibanezu... Naravno, nije to vrh klasa ali za te novce je svemirski brod a pogotovo nama gitaristima jer je vrat jako tanak (i začuđujuće stabilan).
PS: možeš ga čuti u mojoj temi.
|
|
|
Post by carver on Oct 8, 2024 23:14:28 GMT 1
Eto i ja ti prepručujem kao kolega iznad i nekadašnji aktivni basist, Ibanez SR300e, jer ga imam uz još jedan bas kući. Izuzetna paleta kombinacija tonova, za malo novaca dobiješ puno. Nekada sam imao i Fender Precision i Jazz bass (made in U.S.A), dva vrhunska (preskupa) ibaneza, skupi warwick i još neke skupe modele. (dok smo još plaćali baseve duplo s carinom u Jugi) Eto, imao sam Fender Precision special, a jedino mu je bila cijena specijalna. Bas ni tona, ni muzike. Ovaj jeftini Ibanez ga jede u svim segmentima.
|
|
|
Post by gajba on Oct 9, 2024 12:12:24 GMT 1
Hvala puno strat04 i carver!Čim uhvatim vremena ga idem isprobati. Btw.strat04 kakvo je to pojačalce koje si uzeo za bas,jel vrijedi?
|
|
|
Post by carver on Oct 23, 2024 14:21:41 GMT 1
Hvala puno strat04 i carver!Čim uhvatim vremena ga idem isprobati. Btw.strat04 kakvo je to pojačalce koje si uzeo za bas,jel vrijedi? Pošto se kolega Strat04 nije očitovao, a nema vremena to znam, reći ću ti ja.. Sve ovisi o tvojim potrebama. Na linku je navedeno pojačalo. link
Ako ćeš svirati s bubnjarem, dosta je slabo, jer se/ni tebe neće/š čuti. Ako ćeš svirati s gitaristom koji ima pojačalo slične snage, dobro je. Za sobne uvjete je ok. Tu još imaš nekoliko modela; Harley Benton HB-20B 20w, ima kompresor, zvučnik od 8", samo 82€ Za 122€ imaš i Harley Benton HB-40B 40W 10 cola zvučnik s tim se već možeš boriti s cijelim bendom i svirati po manjim klubovima. Pišem ti o najjeftinijim opcijama. Osim toga, meni kompresor na bas pojačalima znači puno, pa sam ti naveo dva s kompresijom zvuka. Na gumb se može isključiti.
|
|
|
Post by gajba on Oct 24, 2024 9:37:57 GMT 1
Prvenstveno bi mi bas služio za snimanje u interface tako da nisam namjeravao kupovati pojačalo na početku ali s obzirom da bi mi ostalo novaca od ove cifre koje sam naveo pomislio sam zašto ne.Tako da ne mislim svirati bas u bendu nego čisto da ga imam za snimanje doma. Hvala na pojašnjenjima carver.Kupit ću bass do kraja godine pa ću isprobati usput ova pojačala i nešto izabrati.
|
|
|
Post by afrofeet on Oct 24, 2024 11:08:15 GMT 1
Ako imaš interface, šta ne probaš prvo tako, ima solidnih bas simova, neural DSP-ov Parallax.
|
|
|
Post by gajba on Oct 24, 2024 11:29:05 GMT 1
Isprobat ću i to ali koliko vidim taj plugin ima samo free trial.
|
|
|
Post by afrofeet on Oct 24, 2024 13:22:20 GMT 1
Ima i dosta besplatnih po netu, potraži malo, ali mislim da su Neural DSP za sada top što se tiče tih simulatora.
|
|