|
Post by scartissue on Aug 29, 2024 15:19:55 GMT 1
Da skratim priču na najosnovnije: našao sam se u situaciji da mjesečno mogu staviti neke novce sastrane , koji će nadam se , ić' u muziku , bez da nešto sastrane ne uleti. Pa ovom prilikom tražim par ideja / savjeta za afford-a-board. Zvukovi koje tražim su: 1. Ovdje se radi o klasičnom multi mode delayu koji ide u multi mode reverb , dakle ništa specijalno. 2. Ovdje se radi , u 90% vremena , o kombinaciji vibrato-a i tremolo pedale. I za afford-a-board, išao bi nešto slično ovome , čisto da dobijete dojam: Pedale koje za sebe imam u planu su iduče. TC Polytune 3 tuner (Ili Boss Tuner, ali vjerojatnije ću ić na TC). TC TailSpin Vibrato. Joyo Aquarius Delay. Caline Old School Reverb. Sad, za tremolo nemam pojma što uzeti. Pa ako ima tko ideje za što uzeti, super bi mi došlo? Za power supply sam mislio Fender LVL 5 Engine(er) Room. I za postolje - tj podnicu , tj kako to se već zove - isto nemam pojma , ali mislio sam o Harley Benton Rocketshipu s Thomanna za 50ak eura ako se ne varam. Pa ako ima tko ideje za tremolo + power supply + podnicu , i za ovu tuner dilemu .... Ili općenito bolju ideju kako dobiti navedene zvukove - otvoren sam za prijedloge - hvala. PS. ne trebaju biti 100% kopirani , tj 100% identični zvukovi , već nešto okvirno blizu. Hvala.
|
|
|
Post by motorizer on Sept 21, 2024 22:24:42 GMT 1
što se tiĉe samog pedalboarda (postolje) imam Harley Benton Spaceship 60XL i mogu reći da je sasvim pristojan a povoljan. tebi bi vjerojatno trebao broj manji, recimo Spaceship 60 ili 40.
napajanje također imam od Harley Benton-a Power Plant ISO 12 Pro. 12 izoliranih izlaza, nema zujanja, sa tim da se na 3 izlaza može podešavati napon na 9, 12 ili 18V za neke egzotičnije pedale. dovoljno mA i za pedale kojima treba jača struja. cijela ta Powerplant ISO Pro serija napajanja je prilično povoljna, ima ih sa različitim brojem izlaza. prije ovog sam imao dva Power Plant Juniora i radili su sasvim uredno, samo su imali slabiju struju, po 150 mA. to je bilo dovoljno za sve moje pedale osim jedne od Digitech-a.
|
|
|
Post by scartissue on Sept 22, 2024 9:57:32 GMT 1
Ovo za SpaceShip je korisna informacija. Jer sam baš tu podnicu gledao za pedalboard. Za Power Supply nisam siguran što ću uzet, jer još nisam siguran za broj pedala.
|
|
|
Post by motorizer on Sept 22, 2024 19:14:05 GMT 1
što god nabavljao od "podnice" i napajanja, moj savjet je da uvijek uračunaš ekstra prostora ili izlaza za još jednu ili dvije pedale. čovjek vremenom promijeni mišljenje, ukus ili potrebe, pa bolje da ima dovoljno prostora za "gimnastiku"... ja sam se na kraju skrasio na 10 pedala i to samo zato jer sam sa Zoom MS-50 zamijenio delay,reverb, tuner i EQ pedale... inače bi ih bilo za izvoz.. ali tu su još i 2 footswitcha i "patch bay" za kabele na pedaboardu, pa je opet sve krcato. napajanje uvijek biraj ono koje ima izolirane izlaze tako da smanjiš zujanje. većini pedala je dosta 9V 150 mA, ali bolje da bude barem koji izlaz od 9V 300 mA.
|
|
|
Post by scartissue on Sept 22, 2024 22:17:18 GMT 1
Mislio sam 4 pedale + tuner za početak. I kasnije još dodat 3. I to je total 8. I ako dodamo tvoje 2, to je 10. Dakle trebao bi uzet onda Fender LVL 12 , i najveći Spaceship od HB-a ... Inače, nisi jedina osoba koja mi je rekla da uzmem 2 pedale extra za više mjesta. PS. hvala za post.
|
|
|
Post by motorizer on Sept 23, 2024 5:51:59 GMT 1
nema na čemu, zato smo tu
|
|
|
Post by gajba on Sept 23, 2024 10:52:16 GMT 1
Tak sam si ja davno nabavio kofer za pedale da ih mogu nositi okolo kada idem svirati s nekim ali mi je sada naravno premali i većina pedala leži okolo pa si spajam od pedala ono što mi trenutno treba.Pa ću si sljedeće godine napokon složiti pedalboard za doma kako se spada za nekih 7 do 10 pedala zavisi od toga koje će pedale ispasti iz igre. Gledam sada to postolje od Harley Bentona koje ste spomenuli,prvo sam mislio sam složiti neko postolje ali vidjet ću šta mi je isplativije od toga. A ako dolazi torba s ovim postoljem kao na slikama to je super.
|
|
|
Post by motorizer on Sept 23, 2024 22:15:27 GMT 1
da, dolazi torba sa njim, i sasvim je dobra.
|
|
|
Post by adslammer on Sept 26, 2024 14:07:58 GMT 1
HB Power Plant ISO serija i power plant junior su izvrsna napajanja i ne postoji ništa što ih cijenom i kvalitetom može ugroziti pa preporučam. Za pedalboard (ako sam ne radiš) pretpostavljam da također nema jeftinije opcije.
|
|
|
Post by scartissue on Oct 18, 2024 12:44:20 GMT 1
Da ne otvaram novu temu - samo ću ovdje pitat. Dal' netko ima iskustva s idučim pedalama? Caline Multimod / Electro-Harmonix Mod 11 / Tc Electronic Dream Scape. Zanima me - dal' preferirate možda takve pedale s više vrsta efekata u jednom, ili preferirate odvojene pedale za svaki? Hvala.
|
|
|
Post by motorizer on Oct 19, 2024 8:35:33 GMT 1
u načelu preferiram pojedinačne pedale, međutim prije nekog vremena sam nabavio all-in-one rješenje za efekte koje sam spojio u FX loop - Zoom MS-50G. to je u stvari procesor u formatu pedale, pa se istovremeno može upaliti više efekata. i moram reći, sasvim solidna spravica. gitare.net/thread/80/zoom-ms-50g-70cdr
|
|
|
Post by scartissue on Oct 19, 2024 10:45:21 GMT 1
I zadnje pitanje za sad. Zbilja. Čitao sam jučer ovu temu i slušao sound samplove nekih pedala: gitare.net/thread/137/boost-overdrive-fuzz-distortionNisam našao ništa korisno za sebe u tim video sampleovima , ali dobra je tema , guglao sam dosta toga s popisa. Pitat ću svoje pitanje radije ovdje nego tamo: koja bi bila najsvestranija overdrive / distorzijska pedala? Stvar je da će mi možda trebat nešto ovakvo: Na 1:10 za zvučni primjer. Znači neki Marshall Crunch u kutiji vrsta zvuka i pedale na višem gainu. I ovdje: 12:30 za zvučni primjer. Ovdje je u pitanju Tube Screamer clone s više modova TS-a, svi su TubeScreamer modovi. Marshall u pozadini ne znam koji je. Tako da pitanje: dal' ima koja pedala za razumnu cijenu koja bi iskombinirala ta 2 zvuka nekako u jednoj pedali? Da na višem gainu bude Marshall Crunch, a na nižem gainu više kao clean boost? A ako ne - koja bi bila pedala za pokriti najviše stilova overdrivea? Hvala.
|
|
|
Post by motorizer on Oct 21, 2024 16:48:04 GMT 1
na žalost ne mogu dati odgovor na tvoje pitanje, ali zato mogu zakomplicirati možda sam u krivu, ali mislim da ne postoji univerzalno rješenje. dosta toga ovisi o samom gitarskom zvučniku, pojačalu i pickupima. zato bi tome pristupio na drugačiji način u slučaju da tražim pedale. nabavio bi više pedala, recimo Boss OD-3, SD-1, DS-1 i BD-2. pa zatim pola godine uz pomoć navedenih pedala tražio tih nekoliko drajvanih tonova koji me zanimaju, na clean kanalu svog pojačala, a pogotovo na drive kanalu istog pojačala. kada bi našao ono što me zanima, zadržao bi 2 od navedenih pedala, a ostale prodao. drugi scenarij bi bio pronaći pojačala koja mi daju ono što bi htio. u mom slučaju sam našao sreću (u smeću ) sa dvije jeftine mini hibridne glave - Joyo Zombie i Joyo Tweedy. to pokriva otprilike sve što me od overdrivea i distorzije zanima i to bez pedala. svako to pojačalce ima jednu lampu u pretpojačalu i svoj specifičan voicing. cijena svake te glave je kao i jedna pristojna pedala (novo oko 130 eura). također ih se može koristiti kao nelošu lampašku OD/dist pedalu (FX send u neko bolje pojačalo). u tom slučaju samo izlazno pojačalo snage od 20w dođe kao bonus. sa pristojnim zvučnikom to zvuči sasvim neloše, barem za moj ukus... koliko god on bio dobar, a nije naravno treći scenarij bi bio korištenje nekakvog procesora ili možda modeling pojačala kao što je Boss Katana 50/100 mk3. eto, nadam se da sam dovoljno zakomplicirao i izašao van teme
|
|
|
Post by scartissue on Oct 21, 2024 17:08:54 GMT 1
Pitat ću te na drugoj temi jedno pitanje. Srećom YT mi je našao odgovor. Ovaj demo je fenomenalan, i pedala je 50€. Ali broj stilova koji tip pokrije u drive sekciji je nevjerojatan. Genije.
|
|
|
Post by gajba on Oct 24, 2024 9:56:00 GMT 1
Da ne otvaram novu temu - samo ću ovdje pitat. Dal' netko ima iskustva s idučim pedalama? Caline Multimod / Electro-Harmonix Mod 11 / Tc Electronic Dream Scape. Zanima me - dal' preferirate možda takve pedale s više vrsta efekata u jednom, ili preferirate odvojene pedale za svaki? Hvala. Ja sam si jedno vrijeme gledao Electro-Harmonix Mod 11 da malo začinim stvari i na kraju me se nije dojmio pa sam odustao.Obično mi kod takvih pedala jedan efekt zvuči dobro a ostali budu blah...Tako da preferiram odvojene pedale za svaki efekt. S obzirom da je to puno novaca odjednom kupiti više pedala možda je dobra solucija ovo što ti je preporučio motorizer,neki multiefekt procesor.
|
|