|
Post by adslammer on Jul 30, 2024 15:13:15 GMT 1
Evo ponovo otvaram temu koju sam imao nekoć i na starom gitare.info forumu jer planiram uskoro snimati neke pjesme/covere pa i raditi možda male audio reviewove opreme koju imam. Za početak da poslušate moje stare objavljene snimke na soundcloudu: soundcloud.com/adrijan-jak-iSve je snimano tokom 2014. i 2015. godine uključujući i Nightrain koji je objavljen godinu kasnije. Ima tu i boljih i lošijih izvedbi, ali neka se čuju i greške kojih ima i kada sviraš puno duže nego što sam ja tada. Uz Soundcloud možete upratiti i moj youtube kanal koji ima svakakvih snimaka, od mojih svirki s bendom do snimki hrvatskih i svjetskih zvijezdi: www.youtube.com/channel/UCCU5EAiUBFRehuzJU-RYI4QI eto kopajući po svom box.com našao sam još par zanimljivih snimki većinom iz 2017. pa evo za početak jedna gdje sam coverao jednu pjesmu koju sam dosta s bendovima svirao u nekim počecima i vjerojatno ću ju prenijeti i na soundcloud: app.box.com/file/246634554786?s=bbu5x80opj85f5u1e98p2a6ovo28aqzyFeel free to comment!
|
|
|
Post by Kapetan on Jul 30, 2024 17:43:14 GMT 1
...od mojih svirki s bendom do snimki hrvatskih i svjetskih zvijezdi
Koliko vidim, tu je i Marcela Oroši s vama? Ako je tako, samo naprijed, prenesi joj pozdrave, podrška i tebi Adslammer, naravno.
- Ja sam Marcela i pozdravljam svih na Forumu Gitare.
|
|
|
Post by adslammer on Jul 31, 2024 12:17:16 GMT 1
Da, s Marcelom se znam još od njenog prvog nastupa davne 2007. s bendom Ultimate na dan grada Crikvenica odakle i dolazi. Ja tamo ljetujemo svake godine pa tako smo se i upoznali i neko vrijeme družili. Kasnije je bila na HTZ-u gdje je završila 2. makar je uvjerljivo najbolja bila te sezone. Sve od druge ili treće emisije me zvala u pratnju među njenim navijačima u studiju pa sam to doživio live! Kasnije se pridružila bendu njene starije sestre Matilde (Angels) s kojim je dosta svirala i po Zagrebu na kojim sam koncertima često i bio, čak sam i servisirao gitare (ponekad i tokom svirki kad bi žica puknula). Kasnije kada su se odlučile upustiti u internacionalnu razinu i otići u Nizozemsku preimenovale su se u Luminize i ta avantura je završila sa solidnim albumom "All or nothing" te od nedavno Marcela djeluje solo i tako nastupala ove godine na Dori sa solidnim plasnom u finalu (5. mjesto). Evo i snimke koju imam s tog njenog prvog koncerta dok su curke još imale 13-14 godina:
Ja tada još nisam svirao gitaru i ovo je bio jedan od prijelomnih trenutaka da se konačno odlučim da krenem što me dovelo u konačnici i na ovaj forum!
|
|
|
Post by adslammer on Jul 31, 2024 13:07:41 GMT 1
Ali kad smo kod Marcele i benda Luminize, ja sam napravio jednu svoju snimku 2017. na temu njihove pjesme Damn it (eng. verzija poznate "Zašto još volim te"). Uz same dijelove iz pjesme dodao sam u kasnijem dijelu snimke kao neke solo lickove koji bi trebali zamjeniti pjevanje pošto je kao neki instrumental. Rekao bih da je čak pjesma dobila dodatnu dimenziju: app.box.com/file/120860080372?s=fgu2jorlk2x723zx3z4u0de3dtpm8yqg
|
|
|
Post by Kapetan on Jul 31, 2024 14:37:20 GMT 1
Da, s Marcelom se znam još od njenog prvog nastupa davne 2007. s bendom Ultimate na dan grada Crikvenica odakle i dolazi. Ja tamo ljetujemo svake godine pa tako smo se i upoznali i neko vrijeme družili. Kasnije je bila na HTZ-u gdje je završila 2. makar je uvjerljivo najbolja bila te sezone. Bez daljnjega, i mene je tada još kupila: Marcela je prelijepa i prava rockerica. I taj detalj (da si bio u timu) upiši u svoj CV, istina, nisam znao za tu epizodu iz Nizozemske, drago mi je zbog nje, Ne propusti i ovo dole molim te: prenesi joj pozdrave,
|
|
|
Post by adslammer on Aug 1, 2024 14:53:04 GMT 1
|
|
|
Post by adslammer on Aug 9, 2024 11:46:14 GMT 1
|
|
|
Post by beerman on Aug 9, 2024 12:31:23 GMT 1
odslušao sam obadvije stvari i sve je super...samo jedan prigovor ili kritiku imam na It's my life, onaj riff zvuči nekako limeno, nešto mi tu nije točno kako bi trebalo zvučati...možda bi uživo zvučalo bolje nego kako je to snimka odradila, ali ne znam, valjda će još netko dati svoje mišljenje
ali usporedio sam i sa originalom i sad vidim da se to i u originalnoj pjesmi čuje nekako slabo i kržljavo, tako da zaključak je da se kod tebe čuje prejako, a u originalu preslabo
|
|
|
Post by adslammer on Aug 10, 2024 7:39:57 GMT 1
E dobro, onda ipak nisam sam u tome. U biti pitao sam baš za sound jer su ovo dvije snimke koje su mi možda i najlošije ispale zvukom. Tamno i nedefinirano kroz pjesmu, a na solo dijelovima pak previše "wet" bih rekao. Zato ih nisam ni stavljao na soundcloud. Poslušaj ove ostale što sam isto stavljao iznad pa mi reci gdje ti se možda sound najviše sviđa ili neka izvedba...
|
|
|
Post by beerman on Aug 10, 2024 9:56:22 GMT 1
Ali kad smo kod Marcele i benda Luminize, ja sam napravio jednu svoju snimku 2017. na temu njihove pjesme Damn it (eng. verzija poznate "Zašto još volim te"). Uz same dijelove iz pjesme dodao sam u kasnijem dijelu snimke kao neke solo lickove koji bi trebali zamjeniti pjevanje pošto je kao neki instrumental. Rekao bih da je čak pjesma dobila dodatnu dimenziju: app.box.com/file/120860080372?s=fgu2jorlk2x723zx3z4u0de3dtpm8yqgova je dobra...da bi bilo kompletno, treba dodati bas i bubnjeve onako u blagim količinama ako bi išli u neke stroge detalje možda bi se nešto moglo prigovoriti, ali ja nisam stručnjak da se toliko pravim pametan
|
|
|
Post by beerman on Aug 10, 2024 9:58:00 GMT 1
nije dobro snimljeno jer preoštro zvuči, treba malo toplijeg zvuka
|
|