|
Post by motorizer on Jul 8, 2024 14:20:43 GMT 1
ja sam na svom prvom Joyo Zombie hibridnom pojačalcu išao mijenjati lampu nakon 5 godina, onako "za svaki slučaj"... na kraju nisam dobio baš nikakvu razliku u zvuku, pojačalo je zvučalo isto kao i prije, stara lampa je u stvari bila ko nova...
|
|
|
Post by scartissue on Jul 8, 2024 14:24:46 GMT 1
Znači otprilike 5 godina sam miran s tim.
Nego, .... Vidio sam sliku tvoje prve gitare, zanima me koji je Roland na slici? Cube 10 ili ?
|
|
|
Post by motorizer on Jul 8, 2024 14:32:51 GMT 1
ja bi rekao najmanje 5 godina a vjerojatno i do 10... naravno, ovisno koliko ga se koristi. ono je bio Roland Cube 20X, drugo po redu pojačalo koje sam imao. nakon njega je stigao Bandit. a prvo pojačalce je bio ovaj mali crveni kreštavac - Roland Micro Cube.
|
|
frus
Moderator
|
Post by frus on Jul 9, 2024 12:36:08 GMT 1
Hvala na videu. PS. filozofija mi je - čim manje prčkanja po pojačalu i čim duže sam miran = to bolje. Zato bi najradije kupio Peavey Bandit i miran sam 40 godina s 0 održavanja. Ne znam koliko dugo lampe u predpojačalu traju, ali recimo da nemam nikog u okolici tko mi može promjenit lampe , re-bias-at ih i takve stvari. Zato preferiram solid state. Kod ovih hibrid pojačala nemaš problema s lampom u predpojačalu tak da te ne treba to brinuti,mislim da ih je većina dizajnirana tako da manja struja ide kroz lampu tako da se i manje troše. Preamp lampe i inace traju bar 20 godina u bilo kakvom pojacalu (a vidio sam ih i po 50 godina starih), naravno osim u slucajevima da bas pregore I ne biasiraju se, nemas sta tu
|
|
|
Post by scartissue on Jul 16, 2024 12:15:16 GMT 1
Projekt 1x8 pojačalca će malo pričekat. Jer ima previše odabira. U međuvremenu sam si nabavio ovo.
Ali svakako planiram nabaviti 1x8 combo ili glavu u budućnosti, pa neka ovo ostane otvoreno.
|
|
|
Post by motorizer on Jul 16, 2024 13:37:56 GMT 1
odlično, sad imaš na čemu svirati i snimati. kada se malo poigraš sa THR-om, napiši koju riječ i impresije ako budeš od volje...
|
|
|
Post by scartissue on Jul 16, 2024 13:42:47 GMT 1
Baš zato sam i uzeo pojačalce. Da mogu snimati vježbe. Samo ga nisam imao u planu uzeti odmah, već kad se malo zaigram i uvježbam na 1x8 .... Ali samo sam promjenio redoslijed.
Da svakako, kad se uvježbam, i skužim stvari, napisat ću koju riječ. Ali prvi dojam iz trgovine - Okej je za glasovnu razinu ili razinu zvuka radi(j)a. Ali svakako plus - ima USB kabl za snimanje, tj USB out, pa ide direktno u Audacity.
|
|
|
Post by motorizer on Jul 16, 2024 14:00:56 GMT 1
kada ti jedan dan pod ruku dođe 1x8" (ili 1x10") box, možeš iz pojačala izvući žice od izlaza, pa svirati THR preko tog boljeg zvučnika. tko zna, možda ti i ne bude trebalo ništa bolje od te kombinacije ... neka pojačala zapravo prodišu i daju najbolje do sebe tek kada se spoje na pravi zvučnik.
|
|
|
Post by scartissue on Jul 16, 2024 14:03:36 GMT 1
Vidjet ću sve, ima vremena za pojačala. Nego - prvi dojam koji preporučam svima - uzeti 10 ili 30 THR opciju. Osobno sam uzeo 5 jer imam malo manje mjesta i ne znam kuda ću s time svime + sviđa mi se manji format i malo jednostavniji EQ na pojačalu. Ali regularnoj osobi bi preporučao 10 ili 30 verziju.
|
|
|
Post by scartissue on Oct 21, 2024 17:12:23 GMT 1
@ Motorizer - nego kako si sretan s tim Joyo glavama ? Razmišljam ozbiljno da uzmem onaj BlueJay prvom prilikom kad budem imao nešto novaca. Pa me zanima kako si ti sretan sa svojima ? Boks si rekao da ti nije nešto , no ja bi mu dao ipak drugu šansu. Našao sam jedan dobar demo onog Celestiona, i zvučnik mi zvuči okej za 8".
Ovo je demo istog zvučnika iz Joyo cabineta, Celestion 8 15 , pojačalo je Vox AC15 klon. Meni ovo zvuči prihvatljivo.
|
|
|
Post by motorizer on Oct 21, 2024 23:28:47 GMT 1
što se tiče tih Joyo glava, izuzetno sam zadovoljan. moja idealna kombinacija su ta dva pojačala skupa u stereo modu. i mislim da ih nikada neću prodati. jedino možda vremenom nabavim druge zvučnike - jedan V10 (manji brat V30) za Zombija i G10 (manji brat Greenback-a) za Tweedy-ja. Ovaj VT Junior od 10" koji imam (manji brat V-Type) je taman na granici da bude dobar, ali mu nedostaje još samo malo... nečega... nazovimo to izraženijeg karaktera. toliko mi se sviđaju u kućnim uvjetima, da u stvari više ne trebam uz njih drive pedale. ostala mi je još samo neka klon pedala Bluesbreakera, ali ni sam ne znam zašto... nadalje, kad im se stavi EQ pedala u FX, tada se može beskonačno igrati sa zvukovima. ne znam kakav je Blue Jay, ali ako je upola dobar kao ostali, onda bi trebao biti iskoristiv... barem po mom mišljenju. samo imaj u vidu da ako ćeš koristiti nekakvu drive pedalu, da je često bolji zvuk ako ne ide u sasvim clean pojačalo, nego da na pojačalu bude malo "cruncha". ali ako ti treba samo za clean zvuk, onda bi trebao biti ok. možeš ga naručit na'Thomannu i vratit unutar 2 tjedna ako ti se ne svidi.
što se tiče zvučnika Joyo Bantcab, on ni blizu ne zvuči kao ovaj sa videa koji si okačio. iako je unutra isti zvučnik, gabariti boxa su prilično drugačiji. Joyo je skoro duplo uži nego ovaj u videu, nema uopće toliko bass-a, plitak je i masu kreštav kad nije na cleanu. ali eto, možda u drugačijem boxu zvuči bolje. ipak kontaj da su 8-15 i 10-30 među lošijim Celestion zvučnicima, pa sa njima možda ne dođe do izražaja dobar zvuk pojaĉala koji ono može dati. ali ako su financije problem, onda se nemaš što misliti nego kupiš to što možeš, pa kasnije kad bude bolja situacija kupiš nešto bolje... ako baš hoćeš taj Bantcab, mogu ti prodati svoga, i to vrlo rado da ga se riješim... ali iskreno ti ne bi to preporučio. meni je žao što sam ga kupio. ostavio sam ga na vikendici da mogu ikako čuti gitaru bez da vučem neki box sa sobom. ali sada sa onim malim Fender plug-om mi više ne treba, jer tako ipak mogu dobit bolji zvuk nego sa Bantcab-om...
|
|