|
Post by blackjack on May 4, 2024 8:52:53 GMT 1
imao sam prije ovoga dva "mikro"-plug pojačala za slušalice, jedno od Voxa (Amplug2 Metal) i jedno od Harley Bentona (Rockplug), i to se ne da uopće uspoređivati sa Katanom GO, to su dva sasvim različita svemira. Da li je taj HB Rockplug loš općenito ili u usporedbi sa Katanom? Dobro bi mi ponekad došlo pojačalo za slušalice, ali 150 eura mi je preskupo za tu namjenu. Rockplug je 15 eura i to mi je prihvatljivo.
|
|
|
Post by motorizer on May 4, 2024 9:41:57 GMT 1
sam za sebe može poslužit za vježbanje ako se ne pretjera sa gainom. nije sad neki zvuk za past na guzicu, pa ne treba očekivat puno. više je to u stilu "bolje išta nego ništa". još uvijek ga imam, a kupio sam ga nakon što sam prodao Vox Amplug2 Metal koji je zvučao stvarno loše i bio 3 puta skuolji. snimio bi ti nešto da čuješ zvuk, ali ima samo analogni izlaz za slušalice pa to nemam čime snimiti... možda mobitelom ako Rockplug spojim na liniju. ono što mu definitivno nedostaje je barem nekakav delay ili reverb.
|
|
|
Post by beerman on May 4, 2024 10:33:47 GMT 1
Jedno pitanje koje mi je dosta važno. Kad na katani go uzmeš neku 'gain', 'overdrive', 'distorzija' opciju za sviranje, znači sviraš rock i tako nešto, zvuči li to u slušalicama isto kao kad slušaš na youtube nekog gitaristu, da je zvuk onako dobar, a da nije ubojstvo za uši? Hoću reći, da jačinu zvuka smanjiš na neku normalu, a da je efekt i dalje dobar? To je ono što mi je stvaralo problem kad sam svirao na slušalice preko običnog pojačala, jednostavno mi je smetala ta jačina zvuka, a kad smanjim onda kao da nema više taj pravi efekt
|
|
|
Post by motorizer on May 4, 2024 11:05:43 GMT 1
smanjivanje volumena ne utječe na kvalitetu zvuka drivea. ali u ovom slučaju zvuk dosta ovisi o slušalicama. ja imam neke jeftine Sony za koje znam da izobliče zvuk, ali to je i dalje zvučalo dobro, samo je trebalo smanjit bass. imaj u vidu da slušalice nikada ne mogu zvučati kao dobar i veliki (10-12") gitarski zvučnik što se tiče izoliranog zvuka same gitare. velika membrana gitarskog zvučnika u svom frekventnom rasponu ima drugačiji "punch". ali zato kompletna zvučna slika backingtracka sa gitarom zvuči bolje na slušalicama nego na gitarskom zvučniku, jer on nema frekventni raspon koji obuhvaća ostale instrumente. nadalje, kada spojiš slušalice na neko pojačalo, zvuk najviše ovisi o kvaliteti simulacije zvučnika u tom izlazu, i to je većinom loše izvedeno na jeftinijim pojačalima uz pomoć EQ-a. ono što najbolje simulira odgovor zvučnika su IR-ovi (impuls response). kod Katane je ta simulacija dobro riješena. ono što čuješ na YT je često na neki način naknadno editirano. meni ni jedan komad opreme od pojačala, pedala i pickupa, nikada uživo nije zvučao kao na YT. u najboljem slučaju slično, ali nikada isto. ponekad je to stvar ostalih komponenti cijelog lanca, a ponekad naknadne obrade. zato sam namjerno okačio snimku kakva jeste, bez da sam išta dirao, čak ni sami preset. a zvuk može biti puno bolji ako bi se poigrao sa postavkama Katane. prostorni i vremenski efekti - reverb, delay, chorus.. - iznenađujuće dobro dolaze do izražaja kod Katane.
ako je ne možeš isprobati uživo, imaš i opciju kupnje kod nekog "ozbiljnijeg" prodavača kao npr. Thomann koji ti daje opciju da spravicu vratiš u roku tjedan ili dva ako ti se ne svidi, bez ikakvih pitanja. sa druge strane kod naših trgovaca je možeš kupit na 12 rata po 100njak kn mjesečno što se ne osjeti, kao što je napravio moj prika.
|
|
|
Post by beerman on May 5, 2024 10:22:54 GMT 1
Možda nam naš Kapetan može pomoći kako da dobijemo taj youtuberski zvuk, on je stari YouTuber
|
|
|
Post by motorizer on May 5, 2024 12:19:27 GMT 1
sam za sebe može poslužit za vježbanje ako se ne pretjera sa gainom. nije sad neki zvuk za past na guzicu, pa ne treba očekivat puno. više je to u stilu "bolje išta nego ništa". još uvijek ga imam, a kupio sam ga nakon što sam prodao Vox Amplug2 Metal koji je zvučao stvarno loše i bio 3 puta skuolji. snimio bi ti nešto da čuješ zvuk, ali ima samo analogni izlaz za slušalice pa to nemam čime snimiti... možda mobitelom ako Rockplug spojim na liniju. ono što mu definitivno nedostaje je barem nekakav delay ili reverb. evo jedan kratku snimak HB Rockplug-a, snimljen mikrofonom sa mobitela. Rockplug je spojen u neku staru LG liniju. backingtrack je kroz Rockplug. snimka je loša, ali ne mogu je drugačije snimiti. nedostaje mu visokih ako se svira uz backing track. a ako se visoki stave na max, onda zvuk drivea postane stvarno loš. HB rockplug mobitel
|
|
|
Post by blackjack on May 6, 2024 17:30:08 GMT 1
Očekivao sam da će zvučati gore obzirom da košta 15 Eura. Valjda sa slušalicama bude još malo bolje?
|
|
|
Post by motorizer on May 6, 2024 23:37:29 GMT 1
na snimci zvuči lošije nego uživo zbog mikrofona od mobitela.
|
|
|
Post by motorizer on Sept 21, 2024 22:57:57 GMT 1
htio kupit Katanu GO jer neko vrijeme neću moći koristiti pojačalo, kad ono Boss je prestao proizvoditi??!!
kakva šteta... sad mi ostaje kao druga opcija Fender Mustang Micro Plus (nova verzija) ili Nux Mighty Plug Pro... čini mi se prema yt testovima da Fenderovo plugin pojačalce zvuči bolje od Nuxa, al svejedno da pitam jel ko to isprobao?
|
|
|
Post by adslammer on Sept 26, 2024 14:01:23 GMT 1
U uredu smo uzeli ovo:
I ok je za sviranje kad si tako gdje trebaš na slušalice. Ima opcija dosta. Malo je tamnog zvuka pa ga uglavnom frlji u equ prema trebleu. Cijena prihvatljiva
|
|
|
Post by dusansk on Oct 1, 2024 13:17:44 GMT 1
Odlicna tema i odlican prikaz.
|
|
|
Post by motorizer on Oct 1, 2024 23:03:24 GMT 1
ja naručio novi model Fenderove igračke, pa bi trebao stići za koji dan... pa ćemo vidjeti.. u stvari čuti...
|
|