|
Post by adslammer on Jun 17, 2024 12:27:18 GMT 1
Tema s foruma gitare.info gdje sam postavio video gdje se uspoređuju dvije novije gitare od ibaneza i schectera. Ideja teme je da se ubuduće postavljaju slična videa te za nekog tko se dvoumi između nekih gitara ili brandova pa da postavi ovdje pitanje.
Općenito sam veći fan schectera, ali i po ovom videu sam nekako više za njega. Što vi mislite?
|
|
|
Post by adslammer on Jun 17, 2024 12:29:24 GMT 1
Harley Benton VS Guitar Fetish
Po Darrellu GFS je bolji izbor, imao netko iskustva?
|
|
|
Post by gajba on Jun 18, 2024 10:34:15 GMT 1
Što se tiče Ibanez gitara,nemam ništa protiv njih ali meni jednostavno nikad nisu sjele,uvijek sam imao osjećaj,barem tih par modela koje sam probao,kao da sviram na komadu papira,ne znam kako bi to drugačije opisao,užasno premekane gitare. Schecter sam ozbiljno razmatrao prije koju godinu jer su mi se svidjeli i po specifikacijama i po osjećaju,ne sjećam se više točno koji modeli,ali znam da su imali EMG pickupove zbog kojih sam ipak odustao,ne zato jer ih ne volim nego zato što sam svirao dugi niz godina na njima a želio sam ipak nešto drugačije. Tako da bi sa videa birao Schecter,s tim da ove Fishman Fluence pickupove nisam probao uživo,čuo sam prije samo par klipova s njima al mi nekak nisu legli.
|
|
|
Post by strat04 on Jun 20, 2024 19:28:29 GMT 1
Imam Fishman Fluence Modern na Ibanezu i imam apsolutno samo riječi hvale. Zvučno i dinamički su kao i pasivni Pickupi ali imaju sve ostale benefite aktivnih Pickupa. Doslovno "Čudo" od Pickupa. Clipove zanemari jer jednostavno nemaju smisla. A što se tiče da je Ibanez "premekan"... To je ipak do setupa i do debljine žica. Na RG-ima imam desetke i meni je to taman kompromis između dovoljno svirljive gitare i malo borbe...
|
|
|
Post by gajba on Jun 21, 2024 10:34:16 GMT 1
Ma znam da klipovi nisu mjerodavni,zato sam napisao da nisam pickupove probao uživo. Slažem se sa setupom i debljinom žica,al eto nekak se nisam našao s Ibanezom u istoj ulici,sve je to subjektivan dojam.Naravno da si svatko izabere ono što mu najviše odgovara.
|
|