|
Post by adslammer on Jun 7, 2024 8:57:11 GMT 1
Eto ekipa jednog videa o raznim jeftinim opcijama reverb pedala
Koje reverbe vi imate i mislite li da je reverb pedala koja pati s kvalitetom zvuka što je jeftinija? Kako vam se čine ove u videu i slažete li se s poretkom?
|
|
|
Post by motorizer on Jun 25, 2024 11:59:27 GMT 1
do prije par tjedana sam imao jeftini (50 eura na Thomannu) TC Electonics Skysurfer reverb ( link). na žalost, taj reverb je očito iz Behringer kuhinje entry level pedala i nema veze sa onim dobrim reverbima koje je ima TC u svojoj ponudi. kvaliteta zvzuka je tolika da se samo može reći da postoji reverb, ali sve preko toga teško i nikako. mora ga se dodati u minimalnim količinama, i kako god da ga se podesi, jednostavno se ne može dobiti pošteni reverb. i stvarno ne kontam odakle ljudima onoliko oduševljenja tom pedalom kada čitam reviewe po netu, očito se radi o nedostatku sluha... dodao bi da je veći dio pedala iz te serije u stvari bez veze (imao i prodao - Skysurfer reverb, Prophet delay, Cinders overdive). zatim sam nabavio Zoom MS-50 koji u sebi ima nekoliko reverba kojima sam prilično zadovoljan, pogotovo HD reverb, HD Hall i Particle reverb. prije toga sam uvijek izbjegavao reverbe, nije mi se sviđao zvuk tog efekta... a u stvari mi se nije sviđao jer nikada nisam imao pošteni reverb nego neke kante od pedala.
|
|
|
Post by scartissue on Jun 25, 2024 14:59:26 GMT 1
Osobno škicam i gledam već neko vrijeme Caline Mariana i Joyo Atmosphere. Po demovima na YouTubeu mi obje zvuče zanimljivo, no nisam siguran u kvalitetu izrade ..
A ovo za Skysurfer i Prophet je korisna informacija, meni osobno, hvala.
|
|
|
Post by motorizer on Jun 25, 2024 15:08:24 GMT 1
Skysurfer i Prophet su recimo izrađeni ko mali tenkovi, čvrsto i veliko kučište, ništa se ne klima, velike nazubljene kapice potova tako da se mogu podešavati stopalom dok se svira na nogama, jackovi su sa gornje strane tako da se pedale mogu postavljati jedna uz drugu za uštedu prostora... sve je tu, samo zvuk nije kako treba Prophet na kratkom "vremenu" zvuči kao reverb a ne delay, na ostalim postavkama nekako zvuči umjetno, ponekad se javlja nekakav "hiss"... kupio sam ga jer mi je prošli Joyo (mini delay) gubio visoke frekvencije, a Prophet zvuči kao da ponekad dodaje nešto čega nema u originalnom zvuku... barem se meni tako čini. na kraju korsitim Zoom MS-50 i za reverb i za delay, ima ih hrpa, i nekoliko njih stvarno zvuče ok.
|
|
|
Post by adslammer on Jul 8, 2024 8:52:00 GMT 1
Od ovih jeftinijih reverba imam od nedavno, zahvaljujući uvaženom Motori, mosky spring reverb koji je i označen kroz video kao jedan od boljih. Za moje pojmove je skroz u redu efekt, ne mulja osnovni ton, a dodaje efekt, a kako sam ja najviše i navikao na spring reverb tenkove u marshallima i sličnim pojačalima to je zvuk koji mi paše.
Osim tog imam i marshall rf-1 reflector koji ima 6 vrsta reverbova i nekako meni opet jedan od spring i plate reverb jedino odgovaraju na toj pedali, ali i često na nekim multiefektima ispada da volim samo spring (poistovjećujem ga s live svirkom) i plate (nekako više finiji, za studijske snimke) reverb.
|
|
|
Post by scartissue on Aug 16, 2024 10:19:39 GMT 1
Pošto je naziv teme " reverb " , valjda se misli da je tema generalna , pa da ne otvaram zasebnu ... I da skratim priču na najosnovnije.
Mislim da, od svih tih reverbova bi mi najviše koristio hall / church (tj velika soba - reverb ) , pa me zanima što bi vi uzeli u tom polju?
Skratio sam izbor na : Caline Old School reverb , Flamma Reverb s Thomanna, TC Skysurfer vjerojatno ispada radi iskustva od Motor-a iznad .... I JHS Hall Series 3 reverb.
Mislim da ovo ostalo otpada (TC Hall of Fame 2 , EHX Ocean 11 ), jer mi se baš ne daje ~ 165€ za samo 1 setting. Hvala.
|
|
|
Post by adslammer on Aug 16, 2024 10:45:38 GMT 1
Nema iskustva s konkretnim reverbovima, ali svaka Caline pedala koju imam ili sam imao (a dosta ih je bilo) je bila dosta dobro napravljena pa ono poslušaj zvuk na youtubeu i ako ti odgovara mislim da s Caline ne možeš puno fulati jer nisu skupe.
|
|
|
Post by scartissue on Aug 16, 2024 10:47:04 GMT 1
Caline mi je i bio prvi odabir. Hvala.
|
|
|
Post by beerman on Aug 16, 2024 16:07:50 GMT 1
Kad se već tako slabo piše ovdje, neće ni moj komentar puno smetati. Hoću samo reći da nama hobistima ionako puno ne znače reverbovi, overdriveovi itd. jer sviramo samo sebi, odnosno, sviramo ku... (možda se to tako kaže jer je gitara najbliže tom mjestu). Akustična gitara nema svih tih problema, a ipak, tko ju zna svirati, zna, i taj je gitarist na svoj način.
Ali osim toga, ljubitelji električne gitare bi ipak trebali više uživati u pedalama, a ne u kompjuterskim programima za efekte jer su pedale ipak ono nešto prirodno, koliko se to može zvati prirodno, ali za električnu gitaru je to onaj pravi način kojim su svirali najveći gitaristi...evo toliko o tome, uz pivicu komentiram
|
|
|
Post by scartissue on Aug 23, 2024 9:41:46 GMT 1
Istina i to što kažeš, no to je tema za samu sebe.
|
|
|
Post by motorizer on Sept 22, 2024 19:40:08 GMT 1
Kad se već tako slabo piše ovdje, neće ni moj komentar puno smetati. Hoću samo reći da nama hobistima ionako puno ne znače reverbovi, overdriveovi itd. jer sviramo samo sebi, odnosno, sviramo ku... (možda se to tako kaže jer je gitara najbliže tom mjestu). ja bi reko da ipak znače svi ti efekti i hobistima, jer tako puno više uživaš u zvuku. zašto se zakidati za dobar zvuk bez obzira jel sviraš sam ili sa nekim?
|
|
|
Post by beerman on Sept 22, 2024 22:04:03 GMT 1
Kad se već tako slabo piše ovdje, neće ni moj komentar puno smetati. Hoću samo reći da nama hobistima ionako puno ne znače reverbovi, overdriveovi itd. jer sviramo samo sebi, odnosno, sviramo ku... (možda se to tako kaže jer je gitara najbliže tom mjestu). ja bi reko da ipak znače svi ti efekti i hobistima, jer tako puno više uživaš u zvuku. zašto se zakidati za dobar zvuk bez obzira jel sviraš sam ili sa nekim? Jasno, tko baš hoće savršeni zvuk treba imati na raspolaganju više efekata. To ovisi o tome koliko netko želi najbolje od onoga što gitara može dati i to je sve ok, ali nekome je dovoljno i ono osnovno što mu pojačalo daje. Ja sam prije dva dana kupio akustičnu, malo za promjenu i da manje stvaram buku i nisam pogriješio jer sad vidim koliko se lijepih stvari može odsvirati na njoj bez da mi netko kvoca da mu smeta glasnoća i visoki tonovi
|
|
|
Post by gstaraz on Oct 11, 2024 16:56:21 GMT 1
za hobby definitivno, kipanje para u razne pedale mi baš i nema smisla... osim naravno ako se ne radi o fetišu Kupiš dobar audio interface, nekakav čisti preamp ili DI box, ako oni na interfaceu ne zadovoljavaju i uštekaš se na pc. Što se reverba tiče "Lexicon PCM" ima po mom ukusu najljepše i naj mekše reverbe... poznat decenijama po jedinstvenim visokim. Sa njime sam se našao na svim gitarama, bilo akustičnim bilo električnim. Ima ga u raznim rack verzijama, pedalama, mixerima i naravno u pluginovima... i svi na kojima sam svirao, odlično zvuče osim mošda malo rezerve onim uključenim u mixetama koji su po prilično osakačeni po pitanju podešavanja.
|
|