|
Post by motorizer on Mar 22, 2024 17:58:46 GMT 1
wiring gitare ima veliki utjecaj na njene zvukovne mogućnosti, pa se uvijek tu nešto da za napraviti, poboljšti ili nadograditi. ako netko ima namjeru kopati po gitari, pa mijenjati pickupe, elektroniku ili staviti drugu vrstu ožićenja na postojeće pickupe i potove, ovdje ima izvrsnih tutoriala u pomoć kojih lemljenje bude uživancija umjesto patnje: općenito lemljenje na gitari i neka rješenja: wiring tutorialsožičenja za razne vrste gitara: guitar & bass wiringsdijagram žica iz pickupa, ovisno o proizvođaču... korisno kod mijenjanja pickupa ili opcije splitanja pickupa.
|
|
|
Post by strat04 on Apr 1, 2024 15:39:13 GMT 1
Samo mala napomena... Ne padajte na one fore da da su PIO kondenzatori sveti gral kao ni one žice sa platnom... Sasvim dovoljni su i obični Orange drop kondići i kablovi koji se mogu naći u kompjuterskim napajanjima... Ne treba tu puno fantazirati. Bitno je samo sve skupa uredno i čvrsto zalemiti bez pretjerivanja sa cinom. To je sva mudrost.
I još mi nešto pada na pamet na ovu temu. Brdo gitarista nakrka svoje gitare sa brdom opcija (kao i ja uostalom) a onda koristi recimo samo dvije ili tri pozicije od mogućih "deset"... Izbjegavajte to jer što je više drangulija u gitari put signala je zagušeniji.
|
|
|
Post by gstaraz on Apr 9, 2024 19:18:48 GMT 1
hahaha, pričaj mi o tome kao primjer, humbuckeri na splitanje na pp potovima, i sve to kroz varitone, plus klasičnih 3 pozicija na swichu... Na kraju je naravno gitara uvijek na jednoj eventualno dve standardne pozicije sa bypassom na varitonu ... al šta češ... fetiš, 'ebiga naravno nisu mogli falit ruski NOS PIO kondenzatori hahahaaah
|
|
|
Post by adslammer on May 7, 2024 16:12:19 GMT 1
Probao sam stvarno svakakve opcije oko wiringa pa i imao gitare koje su došle sa splitanjem, paralelama, out of phase, čudesa od switcheva i kombinacija na njima. Na kraju na svim gitarama na kraju imam single coil, humbucker i splitanje istog i to je to. Sva svestranost koja mi treba!
|
|