|
Post by strat04 on Mar 31, 2024 6:01:12 GMT 1
Evo jedna od snimki sa mog YT kanala. Kanal je inače planinarski ali je na velikom broju videa moja glazba. Ništa ozbiljno odsvirano, tek toliko da postoji glazbena podloga. Pretplata je naravno uvijek poželjna. Kanal: youtube.com/@halcon_de_papuk?si=ZlfHMxW6G6xV55hp"El trono de Zeus" "Blues de estampida"
|
|
|
Post by strat04 on Mar 31, 2024 7:12:35 GMT 1
"montaña estrella"
|
|
|
Post by strat04 on Mar 31, 2024 7:19:36 GMT 1
"Un día caluroso"
|
|
|
Post by strat04 on Mar 31, 2024 7:20:39 GMT 1
"El otoño de Papuk"
|
|
|
Post by motorizer on Mar 31, 2024 8:44:56 GMT 1
pozdrav Strate, drago mi je da si navratio.
nismo se čuli odavno, nadam se da si dobro i da zdravlje sluša. lijepi su ti ovi đirevi po planini, a i muzika zvuči izvrsno. ja sam prije par godina operirao par protruzija diskova u kičmi, pa više ne smijem opterećivati leđa tako da otpada ruksak osim ako nije stvarno minijaturan za bocu vode i sendvič. zato ne mogu više ozbiljnije planinariti, nego žena i ja uzmemo malo veće pojasne torbice (pederice) i onda barem se prošetamo sat-dva sata po planini jednom mjesečno, ali sve onako lagano, više šetnja nego planinarenje.
|
|
|
Post by strat04 on Mar 31, 2024 9:38:20 GMT 1
A zdravlje je davno otišlo u vražju mater ali se vučem nekako. Tabanam ja po brdima preko dvadeset godina ali unazad par godina idem isključivo na Papuk, eventualno malo po Krndiji. Zasitio sam se ostalog. A za kralježnicu..., ako možeš hodati onda nema problema za ranac, litru dvije izotonika i buć nekome u ranac pa ruke u đepove i na gas 🙂
|
|
|
Post by motorizer on Mar 31, 2024 10:10:16 GMT 1
zadnji put sam bio na Papuku prije 20-ak godina, ali taj put je bio sa motorom i šatorom. bila je neka livada na Velikoj ispod planinarsskog doma gdje su bili bazeni, i tu smo spavali. prije toga sam bio jednom planinariti do Jankovca, ali to je bilo još u srednjoj školi. lijep je to kraj. sada u planinu idem samo solo sa ženom... malo su me udavile grupe i mnoštvo, pa bježimo tamo gdje ne bude nikoga uživat u tišini. prije sam bio aktivan vodič u planinarskom društvu, a sada više ni ne zalazim tamo
|
|
|
Post by strat04 on Mar 31, 2024 10:40:32 GMT 1
Sad je ta "livada" tj. bazeni u potpunosti obnovljen moderni kompleks. Iznad bazena je pl. dom Lapjak a malo dalje uz Dubočanku i adrenalinski park. Puno se tog promijenilo tamo. Jankovac je sada pretvoren u katastrofu i nemir jer nema dana da tamo nema stotine urlikavaca... Užas... Ja sam također bio vodič i markacist u PD Zanatlija Osijek i to baš za Papuk ali sam ih "otpušio" zbog birokratskih gluposti. Prije cca dvije godine su me opet zvali za vođenje ali sam im odradio par izleta i tutanj... Bolje je u miru i ići sam. Unazad nekih godinu dana sam počeo voditi kojekakve grupice nepoznatim djelovima Papuka tj. nemarkiranih a to mi je i najveći gušt jer se općenito orjentacijom bavim od pete godine. Nažalost, karte su nedostupne pa se krpam sa nekim starim JNA kartama pošto im ove nove od DGU nisu ni do koljena.... Prije godinu dana sam su nabavio psa i sada smo skoro svaki vikend na brdima. Kanal sam napravio slučajno ali eto sad pokušavam i zaraditi nešto s tim pa makar tek toliko da mi pokrije troškove odlazaka na planinarenje, više mi i ne treba u životu.
|
|
|
Post by motorizer on Mar 31, 2024 11:26:19 GMT 1
pretplatit ću ti se na kanal, ofkors.
šteta za tu komercijalizaciju, baš smo nešto razmišljali žena i ja da ponovo napravimo đir do Lapjaka i Jankovca. ali na žalost, tako je to, vremena se mijenjaju. meni je drago što sam to i neke druge stvari doživio i u drugačije vrijeme. u svakom slučaju je bolje biti o svom poslu i sa svojim mislima.
evo, upravo mi se javio i Baaab, i on će svratiti na forum. ako slučajno imaš kontakt od nekoga sa gitare.info, javi mi u PP.
|
|
|
Post by strat04 on Mar 31, 2024 12:02:38 GMT 1
Moj savjet, ima puno ljepših ruta na Papuku pa kad se odlučiš javi i idemo. Mališćak je, uz vrh Papuka, najljepši vidikovac s tim da je ruta prema Mališćaku baš posebna jer je vegetacija totalno atipična za Papuk. Babo i ja smo inače u stalnom kontaktu a od ostalih nemam kontakte.
|
|
|
Post by strat04 on Apr 14, 2024 6:22:06 GMT 1
Malo se jučer šetalo na vrh Papuka i poslije sviruckalo akustaru u trenutku inspiracije.
"Tranquilidad"
|
|
|
Post by motorizer on Apr 15, 2024 17:57:41 GMT 1
izvrsno moram se i ja ovih dana zaletit malo u brdo...
|
|
|
Post by strat04 on Apr 16, 2024 17:50:06 GMT 1
Kuda ćeš ? Ja i u ovu subotu tabanam... Mora se...😁
|
|
|
Post by motorizer on Apr 18, 2024 12:13:31 GMT 1
Kuda ćeš ? Ja i u ovu subotu tabanam... Mora se...😁 obično to budu kraće šetnje po obližnjem Mosoru. zbog određenih stvari, više nisam u mogućnosti obaviti neki ozbiljniji đir po brdu. tu i tamo poneki "turistički" po Paklenici ili Biokovu. preferiram šumu umjesto kamenja, ali i kameniti Mosor ima svojih draži.
|
|
|
Post by adslammer on May 8, 2024 15:07:13 GMT 1
Žena i ja ne idemo tako često na manje šetnje jer teško se nađe vremena za to tokom redovnih dana, najčešće to bude do Maksimira kad nam je na 2 km, ali inače čim se ima malo više slobodnog gdje uzimamo godišnji za spojiti ili ovaj glavni onda idemo baš u lijepa prirodna mjesta, najčešće uz more jer bude ljeti više, ali onda baš se odvojimo od Zagreba i grada. Recimo tako smo obišli dosta vidikovaca po Hrvatskoj, a i naših otoka. Recimo idemo sada krajem lipnja i početkom srpnja na Hvar-Vis-Brač, naravno između ćemo morati preko Splita. Ali eto to su ostala jedina tri veća otoka (osim Paga koji nam nije zanimljiv i Šolte) na kojima nismo bili u Hrvatskoj oboje. Vidikovci kako sam spomenuo redovito idemo, ali uglavnom autom dokle god se može pa dalje pješke.
|
|