|
Post by scartissue on Nov 21, 2024 12:32:56 GMT 1
Ovo je više tema za moj osobni gušt. Imamo temu o ukulelama , gdje su se " uvalile " par slikica guitalela isto. Pa mi je palo napamet otvoriti temu za ovaj instrument. Hmmm , što napisati o instrumentu. U pitanju je više manje neka preinaka ukulela. Koliko ja znam, ukulele su od 17" do 20" , ili 20.25" skala , ovisno o vrsti ukulela. Tenor gitara je " bariton plus " ukulela. Da znam .... Tenor gitara je zapravo 23" skala (kao mini dječje gitare) , sa 4 žice , i ima žice u tune-u mandoline ako se ne varam, dakle akordi nisu isti kao kod ukulela. Ali također imaju različite štimove. Ono što nisam siguran je dal' se 23" tenor gitara može naštimati u isti štim kao i ukulele, da akordi ostanu isti. Također, koliko sam vidio, tenor gitara također ima više vrsta. No dat' ću neke videe da bude lakše shvatiti ovaj nered od teorije. Video 1: Ovo je neka bazična forma instrumenta. Video 2: Ovaj tip zna osnove .... rada sa metalima, pa je iz dječje 23" skala gitare napravio tenor gitaru. Fora video. Video 3: Tenor bariton gitara. Ova interpretacija Everlonga od Foo Fightersa na početku videa je jednostavno pregenijalna. <3
|
|
frus
Moderator
|
Post by frus on Nov 22, 2024 18:11:52 GMT 1
Vis nisam ni znao za to, a gledao sam nedavno pravog Warrena Ellisa uzivo i cudio se kakva mu je to gitara sa 4 zice
|
|
|
Post by scartissue on Nov 23, 2024 11:58:13 GMT 1
Vis nisam ni znao za to, a gledao sam nedavno pravog Warrena Ellisa uzivo i cudio se kakva mu je to gitara sa 4 zice Ne znam tko je dotična osoba. * facepalm * Ali kako gledam ukulele covere po YouTubeu, tako mi se s vremena na vrijeme pojavila tenor gitara. Ili sam čak guglao " gitara s 4 žice " , pa sam tako saznao za instrument ... Ne sjećam se više. Ali uglavnom - totalno moj tip instrumenta. Samo šteta što su ove Eastwood stvari jako skupe za uvoz u RH. Možda jednog dana handmade, ali to će čekat jako jako jako dugo. Ali uglavnom , totalno moj tip instrumenta .... Sviđa mi se koncept. A ovaj tip koji svira covere u prvom postu je genije, gledao sam par njegovih videa, radi redovito prezentacije za Eastwood , genijalan muzičar.
|
|